« STM Wiki     « videa z přednášek     « jokes     « hlavní VŠ stránka
line
2. semestr 3. semestr 4. semestr 5. semestr 6. semestr státnice
line

1. semestr: 1. října 2009 - 12. února 2010

Den D, hodina H byly tu a já jsem stála v Dejvicích v tzv. T2 před posluchárnou č. C-337 a vůbec jsem nevěděla, co tu vlastně dělám. Ale třeba se to dozvím chichichi...
No a tak jsem vstoupila do posluchárny (doufám, že tou správnou nohou) a začal můj první VŠkolní den smile.
line
« Zápočty a zkoušky   « Přednášky
« Předměty »   « ÚOS   « Lingebra   « Elektrotechnika   « BOZP   « Math1   « Algoritmizace
line

Zkoušky a zápočty:

jeden kamarád mi řekl, že zkouška je od toho, aby se TO zkusilo, ale uvidíme...
Za každou zkoušku jsou ale stanoveny kredity a na průchod 1. semestrem bylo potřeba získat minimálně 15 kreditů. Tohoto limitu jsem dosáhla 14. 1. 2010 složením třetí zkoušky a to z elektrotechniky chichichi chichichi chichichi.

Algoritmizace = 5 kreditů
  • 12. 1. 2010 (od 8:00) - zápočet = odevzdání semestrální práce (zip soubor) a test u počítače (napsat program na dvourozměrná pole dle aktuálního zadání cvičícího); získala jsem 48 bodů, takže MÁAAM chichichi
  • 13. 1. 2010 (od 8:00) - zkouška = test 14 bodů + ústní 8 bodů, tj. celkem 70 bodů i se zápočtem = C, takže MÁAAM chichichi
ÚOS = 4 kredity
Eli = 6 kreditů
  • 14. 1. 2010 (od 16:30) - zápočet a zkouška, body nevím, ale bylo to za C, takže MÁAAM chichichi
  • a navíc touto zkouškou MÁM 15 KREDITŮ A PRŮCHOD 1. SEMESTREM JE DOMA chichichi chichichi chichichi
Math1 = 7 kreditů
Lingebra = 5 kreditů
  • 21. 12. 2009 - konzultace
  • 12. 2. 2010 (od 7:59) - zkouška, z testu 25 bodů, ústní nic moc, takže F ⇒ nemám smutnej
  • 23. 6. 2010 - zkouška a na druhý pokus již úspěšná. Získala jsem 52 bodů, takže to mám s odřenýma ušima za E chichichi
line

Předměty:

« ÚOS   « Lingebra   « Elektrotechnika   « BOZP   « Math1   « Algoritmizace

Tady najdete základní info k předmětům včetně jejich základních webových stránek.

ÚOS = Úvod do operačních systémů (YD38UOS)
line
Lingebra = Úvod do algebry (YD01ALG)
a to zejména lineární. Prostě lineární prostory, matice, vektory, determinanty, apod.
  • PŘEDNÁŠKY: skripta
  • ZAKONČENÍ PŘEDMĚTU: písemná zkouška skládající se ze tří částí - 4 zaškrtávací testové oázky, teoretická otázka + důkaz, výpočet příkladu (matice, lineární zobrazení apod.).
  • příklady (vč. řešení, 18 MB)
  • zkouškové otázky z teorie a odpovědi (zip soubor, 15 MB)
  • vzorové řešení příkladů, které se objevují v testech (5 MB)
  • písemkové příklady str1 a str2 + řešení (v zip)
  • další vzorově řešené příklady
  • písemky z Wiki
line
Eli = Elektrotechnika pro informatiky (YD31ELI)
line
BOZP = Základní školení BOZP (YD12BPZS)
  • povinné školení, které je sice bez jakýchkoli zkoušek, ale také bez kreditů.
  • za jeho absolvování jsem ale získala první záznam do indexu chichichi chichichi chichichi.
line
Math1 = Matematika 1 (YD01MA1)
line
Algoritmizace = Algoritmizace (YD36ALG)
  • základy programování v programu Java a jediný předmět, kde se odevzdává semestrální práce
  • PŘEDNÁŠKY: stránky předmětu
  • slajdy z přednáček (zip soubor, 5 MB)
  • ZAKONČENÍ PŘEDMĚTU: zápočet (odevzdání semestrání práce a test u PC) a zkouška (písemný test a podle počtu bodů event. ústní zkouška)
  • zadání semestrálních prací
  • příklady k procvičování (zip soubor, 1,1 MB)
line

Přednášky:

máme 1x za 14 dní ve čtvrtek. Sice dobrý, ale za to je máme od 7:30 do 19:30 nonstop. Fakt 12 hodin v kuse!!! Teda hodí to tak 11 hodin, protože mezi přednáškami máme 5ti minutové přestávky a jednu máme dokonce 45 minut chichichi.
A jak to o jednotlivých přednáškových dnech vypadalo? Tak o to se s vámi s radostí podělím, protože cizí neštěstí vždycky potěší chichichi.

1. 10. 2009 »  15. 10. 2009 »  29. 10. 2009 »  12. 11. 2009 »  26. 11. 2009 »  10. 12. 2009 » 
line

Přednáška 1. 10. 2009:

Úvod se mírně nezdařil, protože byla změna rozvrhu, o které nám nikdo neřekl. Takže chvilku trvalo, než jsme pochopili, že nejde o původně avizovanou algoritmizaci, ale o něco zcela jiného. Navíc profesor, který přišel, učil "kombíky" (tedy dálkaře chichichi) po 15 letech, takže byl poněkud nenadšen faktem, že učí od 7:30, byl zděšen, kolik je nás v posluchárně, protože očekával tak 12 lidí, a pak se vůbec nedokázal zorientovat v tom, co má vlastně učit. Jo, nejen pro nás byly začátky těžké chichichi. Jinak to ale dneska docela šlo. U každého předmětu jsme absolvovali úvodní omílačku, že máme málo přednášek, takže se očekává samostudium, že budeme skládat písemnou a ústní zkoušku, že je 6ti písmenná klasifikace A = výborně) - F (= nedostatečně), že je k předmětu doporučená taková a taková literatura, že sylabus a slidy a další podklady najdeme na těchto a těchto webovkách, že... No prostě informační nalejvárna. Z algebry, matiky, elektrotechniky a algoritmizace nás ale dneska už vůbec nešetřili. Dostali jsme slušně zabrat chichichi.
Největší obavy jsem měla z algebry a matiky, ale ty se nakonec ukázaly býti velmi a to velmi zajímavými.
Ovšem elektrotechnika, tak to je teda průůůůser. Jediné, čemu jsem rozuměla byl dotaz na to, kdo má doma pájku. To jsem se i přihlásila chichichi. O čem šla ale řeč další 2 a čtvrt hodiny, to vůbec nemám tuchy... Svoji elektrotechniku v rámci středoškolské fyziky jsem omezila jen na to, že ovládám prodlužku, zásuvku a vypínač, vím k čemu je v zásuvce ten kovový kolíček (tedy zemnění chichichi) a vím, že je tam nulák a fáze. Co je vpravo a co vlevo, to už jsem ale jaksi v hlavně neudržela, páč na to mám zkoušečku, že chichichi.... Ale ono to nějak dopadne...
No a v poledne jsme dostali indexy a zapsali jsme se do 1. semestru chichichi.
Takže tímto jsem se stala právoplatným studentem 1. ročníku 1. semestru STM na ČVUT FEL a jestli to nebude také semestr poslední, to se teprve uvidí chichichi chichichi chichichi.
» nahoru « line

Přednáška 15. 10. 2009:

Uplynulých 14 dní jsem strávila tím, že jsem si tiskla rozličné materiály a snažila jsem se v nich zorientovat, takže jsem dneska už přišla do školy "připravená" - prostě měla jsem sebou víc než tužku, sešit a jabko chichichi.
Jednoznačně musím konstatovat, že dneska docela přituhlo. A to nejen venku, kde padly teploty pod nula stupňů a na hory se přiřítila sněhová kalamita, ale i v naší posluchárně. Úvod do operačních systému byl ještě více zmatečný než minule, což už se začalo nám studentům nelíbit, neboť jsme vlastně přišli už o druhou přednášku. Navíc doposud se nemůžeme dostat na materiály, takže nemáme šanci ani samostudovat. Ale prý se to co nejdříve vyřeší...
Za to v algebře a matice nám to teda páni profesoři vynahradili. Jedna popsaná tabule stíhala druhou a smršť vzorců byla tak rychlá, že jsem je ani nestíhala zapisovat. Proboha, co tady dělám?!?
No a elektrotechniku jsem v půlce vzdala. U ftipných poznámek pana profesora "...tohle všichni známe, že..." jsem se rozhodně nebavila a tak jsem se rozhodla vyfičet. Jo, šla jsem normálně za školu chichichi. Po více jak 25 letech chichichi. Jenže na rozdíl od tehdy, jsem se vůbec neulejvala, ale šla jsem si vyzvednout studentský průkaz a zase jsem se do školy poslušně vrátila, abych absolvovala zbytek přednášek...
Tak tahle vypadá studium na VŠ...
Nějak se z toho nemůžu pořád vzpamatovat, ale skočila jsem do vody, tak musím plavat... No a tak jsem si pro následujících 14 dní udělala "studijní plán" a začala jsem do sebe ládovat vědomosti. A doufám, že mi z toho alespoň něco v té hlavě zůstane chichichi chichichi chichichi.
» nahoru « line

Přednáška 29. 10. 2009:

Po minulém přednáškovém dni jsem měla jasnou představu - žádné flákání, na každý předmět mám dva dny, tak se prostě budu šrotit. Jo, jenže znáte to... Ale abych si zase nekřivdila, přece jenom jsem začala do svých materiálů koukat. Ovšem čím víc jsem do nich hleděla, tím se mě zmocňoval větší děs - JÁ SI VŮBEC NIC NEPAMATUJU !!! Ale prý se nemám zneklidňovat, to je prej normální... Jen nevím, jestli je taky normální z toho dostat hysterickej záchvat, ale to tady radši rozmazávat nebudu chichichi chichichi chichichi.
No, učilo se mi poměrně ztěžka a ikdyž jsem měla pocit, že se mi mozek mění v nepoužitelnou zmuchlanou kouli, přece jenom jsem zaznamenala dílčí úspěchy - pochopila jsem co je derivace, oživila jsem si školní mejl a přesměrovala ho, dostala jsem se na školní servery, získala jsem pár dalších hesel bůh ví k čemu a zjistila jsem, že R = U lomeno I. Jen nevím, zda pan profesor z eltechniky bude sdílet mé nadšení, že jsem také pochopila, proč "na cívce je jak na dívce - napětí předchází proud" chichichi.
Jo, bylo to krušných 14 dní, ale ve čtvrtek ráno jsem zase nakráčela do VŠkoly. Řady v posluchárně už mírně prořídly, takže se člověk mohl pohodlně usadit tak, jak mu to vyhovovalo, aby viděl na tabuli a byl i v dosahu zásuvky - jo, technika sice pomáhá, ale musí k tomu mít vytvořeny podmínky chichichi.
ÚOS - dneska na nás nastoupil jakýsi zástup, takže se začalo včas. A protože se domníval, že se nám o předchozích dvou přednáškách dostalo řádné nalejvárny, navázal jako by se nechumelilo. Že jaksi není navázat na co, to vůbec netušil chichichi. Ale tady by ten výpadek zase neměl být až tak dramatický.
Lingebra - tak dneska se teda panu profesorovi hodina moc nevyvedla. Když jsem si četla Gaussovu eliminační metodu přišlo mi, že matice budou docela zajímavá a zábavná věc. To co ale vzešlo z výkladu, to byl takový guláš, že se v tom neorientovali ani kolegové, kteří už o maticích nějaké povědomosti měli. Nebo se to alespoň domnívali chichichi. Lehkým úvodem k determinantům na závěr hodiny nás pak už jen pan profesor velmi zlehka dorazil chichichi. Jo, tady to teda bude veselý chichichi chichichi chichichi.
Eli - klasika. Pan profesor na nás dneska nasadil hradla... Ty sice znám z kolejové dopravy, ale cítila jsem, že to asi nebude to pravé ořechové chichichi. V eli začínám mít jasno - vyhledám si odpovědi na zkouškové otázky a prostě se to nabifluju. Do téhle vědy nemám šanci proniknout i když vím, že "na cívce je jak..." ale to už bych se opakovala chichichi.
BOZP - tak to dneska bylo jen a pouze o zápisu povinného školení do indexu, což byl můj historicky PRVNÍ zápis. Snad nezůstane osamocen...
Math - to byl také dneska slušný nářez... Pan profesor "dorazil derivace" a názorně nám předvedl, co všechno od nás bude očekávat, když nám předhodí funkci.
Definiční obor, ze kterého jsem se hroutila ještě před půl rokem, mi v těch limitách, derivacích, monotomiích a extrémech teď přijde jako prkotinka... A pro příště se už můžeme začít těšit na integrály... Uff... Ještě že kluci přednášky z lingebry a mathu natáčejí.
Algoritmizace - standardní klidná přednáška na závěr chichichi.

Ovšem byly dneska i úspěchy - s dopomocí šikovnějšího kolegy se mi zadařilo:
* zalogovat se na místní wifinu, která ale tak vypadávala, že byla v podstatě nepoužitelná. Zlatá moje "picmicka" chichichi.
* změnit heslo na školní "sunraye", což jsem ale udělala několikrát, takže jsem málem ztratila přehled o tom, které heslo je vlastně to platné chichichi.
* naistalovat si WinSCD - úžasná pomůcka k ÚOS.
* a získat jeden pozdrav od Městské policie - ten teda už bez dopomoci šikovného kolegy chichichi. Za stěračem auta mě večer čekal lísteček - jak se zdá, pánové tu mají výnosné loviště na zákazu vjezdu s výjimkou "mimo dopravní obsluhu" a do té teda studenty rozhodně nepočítají... Měla jsem to za 200,- chichichi.
» nahoru « line

Přednáška 12. 11. 2009:

Tak jsem za uplynulých 14 dní zase pokročila. Na math a lingebru jsem si pořídila doučování, takže jsem konečně začala pronikat do tajů těchto předmětů. No a co se týká eli, tak jsem se definitivně rozhodla zůstat před zásuvkou a vypínačem a nešťourat do toho, co je za nimi. Tím pádem jsem si začala vypracovávat odpovědi na 140 zkouškových otázek a ty se prostě naučím. Buď to vyjde nebo ne chichichi.
A páni profesoři už nás také začali připravovat na to, že se blíží zkouškové období. Z UOS bude soustředění s testem v sobotu 21. 11. a 12. 12. a kdo si bude chtít nadělit spešl dárek k Vánocům, může si v předtermínu napsat math a lingebru - zřejmě v úterý před Vánoci.
» nahoru « line

ÚOS - soustředění a test 21. 11. 2009:

Tak a je to tady... Legrace skončila a jde do tuhého... No a protože jsem hodlala tenhle test napsat, nezbylo mi nic jiného, než vzít přednáškové slidy a domácí přípravu ke zkouškám a začít se učit. Týden před testem byl u mne jednoznačně ve znamení Unixu a šrotila jsem tak, že mne "přepínače" a "filtry" budily i ze spaní chichichi. Nakonec to ale nebylo tak strašné - v rámci soustředění jsme projeli všech 9 úloh z domácí přípravy a na závěr jsme dostali testík.
V rámci cvičení jsem se docela chytala - přece jenom ten týden nebyl promarněný chichichi. Ale v testu jsem teda zaperlila - nejprve jsem si říkala, jaká je to legrácka 5 poměrně nenáročných otázek na 45 minut, ovšem to mi vydrželo jen do té doby, než mi došlo, že bych mohla ten papír také otočit... Posledních 10 minut jsem se tak vůbec, ale vůbec nenudila a z 10 otázek jsem nakonec zodpověděla 7. Výsledek byl ale i přes tento exces poměrně uspokojivý - získala jsem 15 bodů (ze 30), takže mám z 50% splněno chichichi.
» nahoru « line

Přednáška 26. 11. 2009:

A je tu předposlední přednáška semestru. Xakru, toto ale letí...
Mě se zatím podařilo najet do poměrně uspokojivého "studijního" rytmu:
- min. 2x týdne doučování z math
- v kabelce jsem vyměnila sudoku za příklady derivací a integrálů chichichi
- 1x týdně doučování z lingebry
- od včerejška (teda od středy 25. 11.) jsem začala chodit na cvičení z ÚOS
- a ve středu a v pátek večer jsem si naordinovala konzultace z Javy
Doučováním jsem vytížila pár mých známých a kamarádů, ale snad to se mnou chvilku vydrží. Zatím se drží statečně chichichi.
Jen výsledky jsou zatím vidět zejména na mém břiše, ale snad se mi něco uloží i do hlavy chichichi.
» nahoru « line

Přednáška 10. 12. 2009:

Poslední přednáška 1. semestru. U všech předmětů jsme obdrželi důležité informace o zkouškách jako kdy, kde, jak a proč. A za co dostaneme u kterého předmětu zápočet. Jinak už toho k výkladu moc nezbylo...
ÚOS - test1 proběhl 21. 11. 2009, test2 proběhne 12. 12. 2009. Kdo nezíská celkově 30 bodů, dostane nějakou další možnost. No a kdo je získá, může si ÚOSy odškrtnout a komu to bude málo, pak bude mít možnost realizovat se ještě u ústních.
Lingebra - konzultace bude v pondělí 21. 12. 2009 cca od 11:00 a zájemci si můžou hned další den napsat písemku v předtermínu. To se mě ale rozhodně netýká chichichi. Standardní termíny pro zkoušky vypsané ještě nejsou, ale brzy budou. Zápočet dostaneme automaticky u zkoušky.
Eli - termíny pro písemky budou vypsány na 14. 1., 21. 1., 26. 1. a 28. 1., předběžně opravné termíny na 9. 2. a 11. 2. 2010. Zkouškovat se bude vždy cca od 14:00 do 18:00 v posluchárně T2-362. Asi... chichichi.
Jo a také jsme obdrželi doporučení na zkouškové otázky. Sice pro rok 2008/2009, ale prý bude jen drobná obměna. My šikovnější ale již máme k dispozici i verzi s vypracovanými odpověďmi chichichi.
Math - konzultace budou v pondělí 21. 12. 2009 cca od 9:15 a zájemci si můžou napsat písemku v předtermínu hned den na to. Standardní termíny pro písemky budou vypsány na dny 7. 1., 14. 1. a 21. 1. 2010 a začínat se bude v 9:49, protože pan docent prostě takhle zkoušet začíná chichichi. Budou probíhat v posluchárně číslo T2-340. Zápočet dostaneme za přinesené domácí úkoly (nejpozději ke zkoušce). Já už mám odevzdané 4, tak ten oslední, pátý, snad také dorazím. Při písemce není povoleno nic kromě tužky a papíru... Jo, pan docent nás rozhodně nešetří chichichi.
Algoritmizace - termíny pro soustředění, kde budeme obhajovat semestrální práci a psát test u PC, jsou již vypsány v KOSu a je možno se zatím přihlásit na prosincové termíny 29. 12. a 30. 12. 2009. Já si ale počkám až budou otevřeny termíny lednové ve dnech 6. 1. a 7. 1. 2010. Soustředit se budeme v posluchárně T2-H106. chichichi.
No, budu to muset nějak zvážit, abych to ve zdraví přežila. O Vánocích už mám ale zcela jasnou představu - budou ve znamení Javy a tvorby semestrální práce chichichi. A asi to půjdu zkusit hned toho 6. 1. 2010. Pak by mi vycházel jeden týden na Math, jeden na Eli, no a jeden na Lingebru.
Jak to tak vypadá, tak si dám po sobotním testu z UOS jednu volnou neděli, a pak budu mít až do konce ledna o zábavu postaráno. Tak mi držte palce !!!
» nahoru « line

ÚOS - soustředění a test 12. 12. 2009:

Domácího zadání jsem měla poměrně pečlivě vypracované a byl to docela záhul. Ovšem akce "každý den jiný chlap" slavila úspěchy - vytížila jsem všechny dostupné známé a bylo to chichichi.
Test mi ale i přesto dal docela zabrat. Napsala jsem ho s odřenýma ušima na 16 bodů, takže pokud mi budou přičteny 3 body za aktivitu z minulého testu, můžu si UOSy odškrtnout. Ale pokud ne, tak holt budu muset ke zkoušce...
» nahoru « line

Math1 a Lingebra - konzultace 21. 12. 2009:

Byl to docela nářez - začínali jsme v 8:00 a byly to 3 hodiny matiky a pak nekonečně mnoho hodin lingebry. Vydržela jsem to do čtvrté odpoledne a pak jsme vyfičela... chichichi.
» nahoru « line

Algoritmizace - zápočet 12. 1. 2010:

Tak programování v javě jsem se šrotila celé Vánoce a byly to teda dost náročné Vánoce... Za 3 týdny se ale z člověka programátor prostě nestane, nicméně doufala jsem, že to zvládnu i s těmi 75% vědomostí, které jsem do sebe stihla nasunout...
Přihlásila jsem se na termín od 8:00 a začátek byl dost hektický. Nejprve jsem nemohla najít tu správnou učebnu, protože se nějak přečíslovávalo, a pak ještě v 8:10 nebyla na místě kromě mě ani noha. Mírně jsem zneklidněla, zda jsem správně a začala jsem shánět informace. Během chvíle jsem byla známá po všech sekretariátech sekce B, ale výsledek se dostavil - v 8:30 jsem konečně dohnala pana profesora a mohla jsem se začít zápočtovat chichichi.
Docela to šlo a byla jsem nejlepší... protože jsem tam byla jediná chichichi. Ale vážně - semestrálku soubor pro netbeans v zip) jsem obhájila bez problémů a příklad na dvojrozměrná pole mi dal sice trošku zatopit, ale zvládla jsem ho.
Získala jsem celkově 48 bodů z 50 možných chichichi.
» nahoru « line

Algoritmizace - zkouška 13. 1. 2010:

Opět se začínalo v 8:00 a tentokrát to šlo jako na drátku. Čekal nás 50ti minutový testík - 4 otázky napříč spektrem přednášek a pak od 10:00 ústní zkouška.
Test jsme zvládla na 14 bodů z 25 možných, což mi přijde jako super na to, že jsem si u otázky z objektového programování ani neškrtla.
No a ústní - tak tady na mě byl pan asistent vysloveně hodný. Nezastírala jsem mu, že jsem naprostý začátečník, takže objektové programování a rekurze jsme z našeho rozhovoru zcela vypustili, no a k dvojrozměrným polím jsem mu řekla, co chtěl. Dostala jsem 8 bodů a když se přičetl zápočet a písemka, tak to dalo krásných 70 bodů, což mi dalo známku C = dobře. To jsem tedy ani ve snu neočekávala chichichi chichichi chichichi.
» nahoru « line

Elektrotechnika - zápočet a zkouška 14. 1. 2010:

Zkoušku jsem měla až odpoledne od 16:30, takže jsem měla ještě celý den možnost zopakovat si pár otázek. Už mi to do hlavy ale moc nelezlo...
U zkoušky jsme dostali test, který obsahoval asi 22 otázek. Psali jsme, psali jsme a pan profesor s panem asistentem procházeli mezi námi a sem tam se na něco zeptali.
U mě mu tedy chvilku trvalo, než jsme našli společnou řeč - schéma TNT tranzistoru jsem odmítla rovnou a jakési změny hysterezní křivky vlivem proudu rovněž... Test mi ohodnotil na D, což by mi stačilo, ale on se rozhodl, že odejdu s C, tak zabrousil na LCD a plazmový displej a nepovolil, dokud jsem ze sebe nevypotila, co chtěl. Tedy určitě toho chtěl vědět víc a poněkud souvisleji, ale uznal i to málo, co jsem řekla, i když mu bylo zcela jasné, že vůbec netuším, jak ta zařízení ve skutečnosti vlastně fungují chichichi chichichi chichichi.
No a tak jsem nejen získala třetí zkoušku, ale završila jsem i počet kreditů na 15, což je minimální počet potřebný na průchod 1. semestrem. Takže tímto okamžikem jsem prošla "zahřívacím kolem" a mohu se prohlásit za studenta chichichi chichichi chichichi.
» nahoru « line

Math1 - zápočet a zkouška 21. 1. 2010:

Písemka byla celkem pohodová. Psala se mi dobře. Sem tam jsem pro kontrolu a vlastní jistotu využila i taháček. Ještě že jsem si ho připravila chichichi. Hnusný byl akorát příklad 5. - integrál byl dost zapeklitý. Ikdyž jsem teoreticky věděla, jak na to, tak mi tam pořád jedno e na ixtou přebývalo a nešlo to vypočítat.
No a co jsem zcela vypustila, to byl příklad 1. b) - limita v závislosti na parametru. Několikrát jsem na takový příklad při učení narazila, ale vždycky jsem si řekla, že to tam určitě nebude, tak jsem se na to vykašlala. Škoda, mohla jsem mít o pár bodíků více. Nicméně s těmi 5+ a pochvalou "slušný výkon"(asi k věku a pohlaví, ale radši jsem se neptala chichichi jsem byla velmi a to velmi spokojená. Přece jenom, pokud uvážím, že jsem s limitami, integrály a derivacemi nikdy v minulosti nepřišla do styku, tak je to opravdu slušný výkon po dvou a půl měsíčním učení chichichi chichichi chichichi.
» nahoru « line

Lingebra - zápočet a zkouška 12. 2. 2010:

Písemkový test> nebyl tentokrát až tak strašný. V části A jsem dvě otázky věděla sama, jednu jsem vyčetla z taháku a první otázku (polynomy), tu jsem vypustila. Část B jsem věděla částečně a výpočet v části C také nebyl až tak složitý. Jen šlo o to správně si upravit rovnici a to se mi tedy nezdařilo...
Získala jsem celkem 25 bodů (15 za část A a po 5 bodech za část B a C). RNDr. Olšák sice na ústní bral od 30 bodů za test, ale dal mi šanci...
Nejprve chtěl vysvětlit lineární závislost a nezávislost a zdůvodnit, proč jsou 2 stejné vektory lineárně závislé. Docela jsem to zvládla, ikdyž by si to asi představoval trošku jinak...
Pak chtěl najít bázi řešení této soustavy x1 + x2 + x3 + x4 + x5 = 0. Určit bázi a řešit soustavu je základ, ale já na tom teda hořím... S jeho dopomocí jsem dala dohromady, že výsledek bude mít hodnotu k = n - hodA, tzn. dim 4. Ale ani za boha jsem mu bázi nenapsala...
Sice asi musel skřípat zubama, ale dal mi poslední šanci - vytáhnout si ještě jednu testovou otázku. Byla to lingebra v geometrii a to teda pro mě byla španělská vesnice... Odpověď jsem si tipla a tipla jsem si špatně.
No a tak budu mít příležitost si vše v květnu ještě jednou zopáknout. Ale ta báze, ta mě teda sakra štve... Holt za blbost se platí...
» nahoru « line
logo na hlavní stránku copyright © vrstevnice 2010