« na kalendář

sobota 20. dubna 2013

Hurá na Radeč - 2. pokus

Loni nám výlet na Radeč zhatilo počasí, tak snad to vyjde tentokrát.

Dokumentace:

v 9:30 u nádraží v Rokycanech. Sešlo se nás tady celkem osm - osm statečných, kteří jsme se nezalekli deštivé předpovědi chichichi.
celý týden se teploty šplhaly nad 20° C, ale na sobotu padly o 10 stupňů dolů a navíc byly avizovány přeháňky. Přes den tak bylo cca 12° C a občas také nějaká ta kapka padla, ale byl to jen drobounký deštíček. Nic, co by nás rozhodilo - přece nejsme z cukru chichichi.
mapka

Rokycany- nádraží - přes náměstí - MTZ - Borek a objezd Boreckého rybníka - to bylo tam,co jsme potkali ty tři rybáře, kteří mi nabízeli karbenátek na grilu a slivovici. Ještě že už to nejím a nepiju, protože to by tahle vyjížďka pro mne asi skončila chichichi. Za rybníkem jsme se pak rozdělili na bikery, kteří jeli dál po MTZ a nebikeri, kteří ten úsek objeli po silnici.

Svojkovice - cyklo 2158 = MTZ, kde jsme kdesi uprostřed lesů posvačili - v jedenáct holt chtělo moje bříško jíst chichichi.

Rozcestí U Chejlavy - podjezd dálnice - zpevněná lesní cesta - lesní silnička, kde nás minulo několi vyšperkovaných trabantů. Jak jsem pak zjistila, měli v okolí Trabi sraz.

Po MTZ do Těškova - cyklo 2153 - zkratka přes Skalku na ČTZ - ano, to bylo to rozcestí, kde se Burísek stal lehce dezorientovaným a poprvé jsem zachránila naši výpravu od zabloudění chichichi.

ČTZ, což bylo furt a pořád vzhůru - zřícenina hradu Mitrvald nebo také Radeč, ale Radeč je název celého hřebene. Na vyhlídce nic moc vidět nebylo, tak jsme se zase mírně posilnili.

Cyklo 2153o, což zase bylo furt a pořád dolů chichichi. Lesní silnicí kolem vrcholu Rumpál až na rozcestí se ŽTZ, kde se nás Burísek opět snažil zabloudit. Naštěstí... No, radši nic chichichi.

ŽTZ, což zase bylo do kopce - ČTZ, pro změnu zase do kopce - Hradiště Březina - ČTZ, a POZOR - teď pro změnu z kopce - ŽTZ - Salon, zřícenina hradu Březina - anglický park Březina - po silnici - Osek - MTZ - zřícenina hradu Kamýk a židovský hřbitov, což byla poslední kulturní zastávka dnešního výletu.

Po silnici sjezd do Rokycan a závěrečná v restauraci Střelnice, kde jsme se opravdu výborně najedli.

od nádraží k nádraží mi to dalo 37 km, takže naprosto pohodový výlet. Jen ty kopečky jsem trošku víc cítila v nohách a v zádech...
Burísci moc a moc díky, byl to parádní výlet. Sice nám vyšlo nejhorší počasí z celého týdne, ale aspoň jsme se zase trošku zocelili chichichi. A navíc - vždyť jsme vlastně ani nezmokli chichichi.
logo na hlavní stránku copyright © vrstevnice 2013