« na kalendář

sobota 13. dubna 2013

OkoHoBu XV.

Tradiční jarní výlet na Okoř - tentokrát již s BBCC po PATNÁCTÉ!!!


Na Okoř 100x a přesto vždycky jinak chichichi.

Dokumentace:

v 9:30 hodin u ZOO.
Sraz byl dřív než obvykle, ale pro Pekiho to bylo stejně pozdě, protože u ZOO byl už o hodinu dřív chichichi. Sice se vymlouval na zimní čas na hodinách, ale... No, dělali jsme, že mu to věříme chichichi.

Původně jsem chtěla jet od ZOO nahoru na Havránku a přes Bohnické vyhlídky, ale celkem snadno a rychle jsem se nechala přesvědčit, že na první vyjížďku je vhodnější kopce eliminovat. A tak jsme vyjeli klasicky podél Vltavy do Klecánek k přívozu a přívozem do Roztok.

Od přívozu jsme to vzali do Roztok cestičkou za "Penicilinkou" kolem Vltavy - aspoň drobná inovace trasy chichichi.

V Roztokách jsem plánovala zastavení v estancii U zvířátek, ale otvírají až ve 12:00, takže jsme si chuť na kávičku a koláček museli nechat zajít... To máme za to, že jsme vyjeli tak brzy chichichi.

A kudy dál z Roztok?!? No přece Tichým údolím... Jen jsme byli trošku v šoku ze stavu Maxmiliánky a Brč zjistil, že už tam není ani Koliba.

Únětice - tady jsme učinili další pokus o najití hospody. Už jsme fakt nějaké občerstvení potřebovali. Naštěstí se ale Jája umí dobře dívat kolem sebe, takže objevila "novou" estancii U Lasíků, kde zrovna otvírali. Prostředí bylo velmi příjemné a nabídka ještě lepší. K jídlu byly domácí slané a sladké koláče, k pití čaj, káva, pivo, víno... Zkrátka nic nám tady nechybělo. Teda vlastně chybělo - Vašavky, ale Vašek se naštěstí připomněl, tak jsme na ně počkali. Na kole už jela i Markétka, ikdyž je fakt, že moc se jí teda šlapat nechtělo.

Černý vůl, kde nás chytla jediná dnešní přeprška. Část to stihla do Statenic do hospody a kus nás zbylo na okraji Černýho vola pod stříškou. Za čtvrthodinky ale bylo po dešti a jelo se dál.

Statenice - Lichoceves - Okoř, kde jsem rychle vdechla kremroli, která mě velmi zklamala - byla plněná jen obyčejnou šlehačkou a navíc ještě připálená. A pak jsem musela pádit zpátky ku Praze, protože jsem musela zajistit nějaké rodinné záležitosti.

Ostatní si cukrárny na Okoři užili mnohem déle a pak jeli klasiku Lichoceves - Tuchoměřice - Juliána - Horoměřice - Lysolaje.

Závěrečná byla už klasicky u Mirka a Dany, kteří sice nejeli, ale za to naprosto skvěle uvařili chichichi.

od ZOO k Vaňkům to bylo zhruba 37 km.

Patnáctá Okoř je za námi, tak zase za rok chichichi.

logo na hlavní stránku copyright © vrstevnice 2013