« na kalendář

sobota 21. dubna 2012

S Burískama na Plasy...

Burísci se rozhodli ukázat nám zase kousek z okolí Plzně...

Fotodokumentace:

* od Burísků
* moje fotky z mobilu
v 10:00 na parkovišti u Alberta v Manětínský ulici. A stihli jsme to všichni včas chichichi.
od Alberta - po silnici na sever, kde se asi po kilometru oddělila Burajda s tím, že ji blbě přehazuje kolo. Nejdřív chtěla jet domů, ale pak to otočila do servisu a že nás dojede.
Záluží - směr Ledce - vpravo po ČTZ - Horní Bříza - kolem lomů, kde na nás už čekala Burajda s opraveným kolem - rozcestí Mrtník, což není nic vulgárního, ale je to obec v historii spojená s klášterem Plasy.
Vyhlídka na kaolinový lom - Plasy, kde jsme skvěle poobědvali v restauraci Rudolf II.. Všechno jídlo bylo vynikající - kachnička se zelím, medvědí tlapy, gulášek i můj losos s koprovou omáčkou a krevetkami. Na oběd se připojil pro_pa s Meduzou, kteří přijeli z Prahy na silničkách a děsně si stěžovali, že fouká nepříjemný vítr. Nám teda v lese nefoukalo, ale oni dva fakt vypadali, že nekecají.
Po obědě jsme se ještě podívali ke Klášteru Plasy, kam se za námi přijela podívat Andulína s malým Kubou. Po ZTZ kolem řeky Střely, což byla docela slušná crossová trasa - Nebřeziny - po silnici do kopce - Obora - a z kopce dolů do Horní Břízy - po ČTZ přes lesy - Ledce - přes lesy furt a pořád do kopce a tady už jsem toho fakt měla dost. Vůbec mi to po těch lesních cestách nejelo a docela slušně jsem se trápila. Pořád jsme se tošili kolem kopce Krkavec a ikdyž Burísek tvrdil, že na něj nepojedeme, k vrcholu jsme moc daleko neměli...
Chotíkov a konečně bufáč s cukrárnou. Paní domácí je vyučená cukrářka a fakt to bylo znát. Kubu jsme oslavili naprosto bezkonkurenčním štrůdlem, žloutkovými věnečky a lístkovými šátečky. Mňám mnam. Ještě teď se mi sbíhají sliny, když si na ty dobrůtky vzpomenu.
Pak už nám zbývalo jen posledních 2,5 km s kopce a byli jsme zase u Alberta chichichi.
54,34 km chichichi

Burísci moc a moc díky za super vyjížďku, ikdyž mě stehna a boky bolely ještě v úterý. Ale prý co bolí, to se posiluje a že já teda posilovat potřebuji chichichi.

logo na hlavní stránku copyright © vrstevnice 2012