« na kalendář

pondělí 26. prosince 2011

PoVánoční...

aneb Půjdem spolu do Betléma...

> kronika srazů <

Co, kdy, kde, jak:

SRAZ:

byl ve 12:00 hodin naproti Kauflandu na Vypichu a sešli jsme se 4 stateční chichichi

NaKole:

* o akci
* diskuze

Foto:

* od Arabice
* ještě budou od johna a Banána

line   line   line   line   line   line   line

Sportovně-kulturní část

Ta byla směrována do Obory Hvězdy a musím říct, že jsme se móoooc dobře prošli a také jsme si vyzkoušeli, jak se putovalo pastýřům temnou nocí do Betléma pozdravit Ježíška. Ale popořádku...

1. zastavení "historie Obory Hvězdy" - u vstupu do Obory, v našem případě u jižní brány, jsme si řekli něco málo o tom, kde to vlastně jsme.

2. zastavení "Zvěstování Páně" - popošli jsme lesní pěšinou kousek do lesa, protože tady to bylo rozhodně lepší než na hlavní cestě chichichi.

3. zastavení "Narození Ježíše Krista" - abychom se nezdržovali, hned jsme si přečetli i o narození Ježíše Krista. No a pak přišly na řadu šátky. Všichni (tedy kromě mě chichichi) si hezky zavázali oči, aby si mohli vyzkoušet, jak strastiplná cesta temnou nocí do Betléma to pro pastýře byla... Ale aby se neřeklo, tak jsme se všichni drželi pěkně za ruce a já jsem poutníky pěkně vedal cestou necestou chichichi.

4. zastavení "Koleda" - oči si mohly chvilku odpočinout, ale zase jsme si provětrali hlasivky. Teda provětral si je jen john, který vzorně zazpíval "Koleda, koleda Štěpáne, a pak Arabice, která aspoň přečetla kousek textu. Banán je ostuda, prý žádnou koledu nezná!!! A koledách jsme zase zakryli očička a šli jsme "temnou nocí" dál.

5. zastavení "Stavění Betlémů" - uběhnout poslepu kousek cesty zvládli všichni na jedničku. Arabice se nejdřív trošku bránila, že ne-e, ale pak to zvládla bez problémů. Dál jsme pak šli chvíli bez zavazáných očí - přece jenom jsem zúčastněným dopřála i to, aby si oboru trošku prohlédli chichichi. A že bylo na co koukat - jednak jsme konečně zahlédli letohrádek Hvězda a pak jsme si prohlédli studniční domek i s historickým studničním strojem.

6. zastavení "Hřiště" - tak tady nás čekalo zdolání překážek na cestě do Betléma. Po slepu bylo nutno projít přes provazovou lávku a pak přejít po kládě. A pak jsme si na hřišti ještě trošku zablbli, ale už bez šátků na očích chichichi. Dost dobrý byl "skate" a houpačka mě také nadchla. Jen jsem se trošku s obtížemi dostávali do ní a z ní chichichi.

Sice jsem měla připravené ještě 7. zastavení , ale Banán přišel s tím, že bychom se mohli podívat dolu do Obory k rybníčku. Času jsme měli dost, a tak se šlo. Ovšem ne tak zhurta, kousek cesty jsme ještě šli se šátkama na očích.

Rybníček a mokřadlo - dolu podél zdi jsme už ale šli s očima dokořán. Jednak je tu trošku krkolomná cesta (Velo tady občas testuje kola) a jednak byly dnes parádní výhledy. Musím říct, že jsem byla sama velmi příjemně překvapená, jak byla spodní část Obory parádně zrekonstruovaná. Krásně upravený rybníček, dřevěná lávka do mokřadel a potůček, který tu dřív tak nějak byl a je najednou opravdovým potůčkem. A díky prořezům jsme měli i parádní výhled na letohrádek Hvězda.

Světlička - další neplánované zastavení u historické vodárny.

Krátce na to jsme se rozloučili s Arabicí, která musela za rodinnými povinnostmi a přivítali jsme se s HMS a Radanou, které zrovna dorazily chichichi.

Letohrádek Hvězda - ještě jsme měli necelou hoďku času, a tak jsme zašli ještě k letohrádku, ukázali jsme si, kde je geodetická značka, která se používá ke kalibraci měřicích přístrojů (hlavní cesta od Vypichu k letohrádku je používaná geodety ke kalibraci přístrojů, takže na cestě je odměřen přesně 1 km) a pak jsme pěkně obešli kolem zdi i druhou část Obory.

line   line   line   line   line   line   line

Kulturně-společenská část

Cca od 15:00 v restauraci Chapadlo u Kauflandu Vypich, kde jsme naprosto parádně pojedli a popili chichichi.

line   line   line   line   line   line   line

Všem moc a moc díky za skvělou společnost a za příjemnou procházku, ze které mě budou nohy bolet ještě zítra chichichi. Díky a Všem přeji do Nového roku 2012 mnoho štěstí a radosti. Ať se Vám daří.

logo na hlavní stránku copyright © vrstevnice 2011