t na kalendář

sobota 27 - neděle 28. června 2009

Konstantinky s Burískama...

Kde: Konstantinovy Lázně a okolí

Ubytování: camping La Rocca, kde jsme měli zajištěné 2 chatičky

Sraz: v pátek 26. 6. večer nebo v sobotu 27. 6. do odjezdu. Já jsem dorazila až v sobotu ráno, ale páteční noc prý byla velmi bujará .

Fotodokumentace:

* fotky od Burísků

* fotky od Jurimíra

* video od Jurimíra

Sobota 27.6.

Odjezd: plánován byl na 10:00 a myslím, že byl i docela dodržen.

Trasa: Jednoduše řečeno - Kosí potok .

Mapa - Konstantinovy Lázně - cyklotrasa č. 2206, bahňáci sice chtěli jet hned po MTZ, ale nějak se na poprvé netrefili, tak jeli kousek s námi, než jim to došlo - Kokašice, kde Džejárovi nějak vyměkla dušička... A protože klasicky nebyl vybaven ničím, zalepil ho Jurimír zalepil ze svého... - Krasíkov, kde jsme se potkali s bahňáky, kteří si vyjeli na vrchol kopce ke zřícenině hradu a zase mířili na MTZ. Sraz byl dohodnut v Michalových Horách. My jeli dál v klidu po silnici. No, v klidu... Silnice se pořád houpala nahoru a dolů, takže to nebyla žádná legrácka pro tuberkulózní šlechtičny - Lestkov - Vysoké Jamné - Hostíčkov - Michalovy Hory, kde jsme sedli do hospody a čekali při pivu, klobásce a čajíčkách na bahňáky. Po více jak hodině nás to ale přestalo bavit, tak úča Burajda zavolala pro-povi a zjistila, že i se třema GPSkama !!! Michalovy Hory minuli a jsou na kopci zvaném Kořen. Jo, není nad to řídit se technikou . Ale bylo dohodnuto setkání u Kosího potoka a tak jsme vyrazili dál - ZTZ podél Kosího potoka, což byla fakt nádherná cesta. A tentokrát nás bahňáci neminuli, takže se zadařilo i setkání - rozcestí býv. Caltov, kde bylo rozhodnuto jet dále po ZTZ, což již začala být mírně crossová záležitost, ale pořád to ještě šlo - rozcestí býv. Tomšův Mlýn, kde byl zavržen výjezd na Kořen a bylo rozhodnuto držet se dále na ZTZ podél potoka. Tady už ale končila cyklotrasa, takže jsme si všichni užili krásné lesní terénky . Bahňáky to s námi ale už přestalo bavit a přestali na nás čekat s tím, že počkají v hospodě bo mají hlad a žízeň. Jo, kdyby nepoužívali GPS, hlad by rozhodně neměli - rozcestí Na Špirkově, kde jsme přejeli na silnici - Třebel - po cyklotrase 2205 a ŽTZ na rozcestí Nad Záhořím, kde se s kopřiv náhle vynořili bahňáci... Nějak se té ZTZ nemohli nabažit a pak to vzali na Vlčí horu podle azimutu - po ŽTZ pod Vlčí horu, kde pro změnu píchla LeeLoo. Mouchy tady ale štípali tak, že byl ochoten pomoci jen pb - zřícenina hradu Volfštejn, kterou si Jurimír musel celou prolézt - Černošín a konečně hospoda, kde ale byla zrovna svatba, a tak obsluha nebyla zrovna moc ochotná. Ba co víc, byla až nepříjemná... Pro-pa sice ještě stihnul vyloudit nějakou minutku, ale když dojel náš zbytek, kuchaře chytnul rapl a že prý jedině svíčková od svatby, s ničím jiným že se vařit nebude... No tak se holt hladovci nacpali svíčkovou . A nestěžovali si - no a "domů" už jsme jeli všichni společně po cyklotrase 2220, což byla z počátku velmi příjemná cesta lesem. Pak se nám začala cesta ale poněkud vlnit a v Břetislavi nás čekala vyslovená zrada - krpál jako krááááva. Už jsem toho měla plný brejle, ale vyjela jsem to... - no a pak už jsme byli v Konstantinkách a v kempu...

Večer jsem poměrně rychle zapadla do postele a vytuhla jsem, ale zbytek šel ještě na pivo a pak na noční vycházku na blízký Hradišťský kopec.

Délka: mě sice tachometr naměřil pouhých 18 km, ale byl prostě rozbitý. Opravdu jsme ujeli asi 53 km .

Neděle 28.6.

Odjezd: dnes byl posunut na 9:00. Nač zbytečně ztrácet čas, když nás čeká pizzerie .

Trasa: dneska byla neděle, tak se jelo do Úterý a zlatým hřebem byl oběd v pizzerii Harant .

Mapa - Konstantinovy Lázně - cyklotrasa č. 306 - Okrouhlé Hradiště - cyklotrasa č. 2206 - ŽTZ - zřícenina hradu Gutštejn, kde Jurimír s LeeLoo hodnou chvíli přemýšleli, zda je možné vylézt vnitřkem věže nahoru. Nakonec se shodli na tom, že vylézt ano, ale slézt by to asi nešlo, tak se na to vykašlali - ČTZ - Dudákovský mlýn, kde se zase odpojili bahňáci s tím, že se na silnici nudili už dost dlouho, a tak to vezmou po ZTZ podél potoka a sraz bude v Úterý. No a my jeli dál po silnici - cyklotrasa č. 2214 do kopce a s kopce - Pakoslav - dokopce a s kopce - Ostrov u Bezdružic - skopec a dokopec Blažim - MTZ a samozřejmě dokopec a skopec a konečně jsme byli v Úterý, kde už na nás bahňáci čekali a vypadali velmi a to velmi spokojeně - pro změnu zase dokopec a skopec - kemp Bezdružice, kde se odpojil Medúza s tím, že si ještě zajede nějaký ten terének - my ještě vysápali jeden dokopec do Bezdružic a ještě kousek na kótu 640 a pak už jsme sjeli do Dolních Polžic a do pizzerie Harant, kde jsme se všichni úžasně najedli. Nejvíc toho asi spořádal Jurimír, který si objednal 3 saláty Caprese a protože se domníval, že slečna jeho objednávku přeslechla, objednal si po první porci ještě další dva. Nakonec dostal "jen" 4, ale vysloveně si pochvaloval, že se v restauraci už hodně dlouho tak dobře nenajedl . My ostatní dali klasiku - pizzu. Já si dala na radu LeeLoo rukolovou a fakt dobrota. A když jsem k tomu ještě dostala celý džbán čaje, byla jsem naprosto spokojena. Jen chudák LeeLoo přišla za radu zkrátka, protože na její rukolovou pizzu zapomněli... Ale po upozornění byl chybka rychle napravena . No a splnými bříšky jsme jeli balit - do kempu jsme to měli poslední 2 km, ale stačilo to k tomu, aby se pb ještě stihnul vymlátit. Pěkně si kroužil obloučky až ho vypekla šiška na mokrém asfaltu. Slušná řacha to byla, jen co je pravda... Ale odnesl to jen odřeninou na stehně a naraženým zápěstím...

V kempu už jsme pak rychle všechno pobalili, nacpali do aut a po příjemně stráveném víkendu jsme se rozjeli do svých domovů.

Délka: dneska to byl opravdu nedělní výlet, takže jsme ujeli "jen" 34 km .

Okolí Konstantinek je pro mě zcela neznámé a musím říct, že i když se cesta pořád houpe nahoru a dolu, je to móoooooooooooc pěkná lokalita. Díky všem za společnost a Burískům za organizaci, byly to příjemné dva dny na kole . A zejména díky Burajdě za to počasí - když vezmu v úvahu, že nejen na Moravě, ale už i na Plzeňsku a v Jižních Čechách zuřily povodně a nám ani nekáplo (pokud teda nepočítám tu noc), tak to bylo až neuvěřitelný.

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2009