t na kalendář

čtvrtek 19. března 2009

Pražské premiéry v Rudolfinu...

V rámci letošní přehlídky soudobé hudby Pražské premiéry v Rudolfinu uvedlo frankufurtské těleso Ensemble Modern české premiéry současných děl moderních skladatelů (Matthias Pintscher, Wolfgang Rihm, Miroslav Srnka, Michel van der Aa).

Projekt Pražské premiéry 2009:

* souhrnný program

Čtvrtek 19. 3. 2009:

* vstupenka

* program

* Ensemble Modern: Soubor sólistů, Ensemble Modern, vzešlý z jednoho frankfurtského mladého orchestru v roce 1980, má za sebou více než 20 let úspěšné mezinárodní kariéry, během níž získal mnoho ocenění. Pro soubor jsou charakteristické originální interpretace a časté uvádění světových premiér soudobých skladeb. Jeho úspěch dokumentuje více než sto koncertních vystoupení ročně, vydávání CD a neobvyklé projekty, jako např. s rockovou veličinou Frankem Zappou nebo Ninou Hagen.

Více na... http://www.ensemble-modern.com/deutsch/index.htm

Sólisté - Rafal Zambrzycki-Payne (housle), Rainer Römer (bicí), Eva Böcker, Norbert Ommer

* Michel van der Aa - Mask

* Matthias Pintscher - Nemeton, Study III für Violine solo

Německý skladatel a dirigent Matthias Pintscher spolupracuje s Ensemble Modern od roku 2007. Úspěšné jsou i jeho vlastní kompozice, orchestrální skladby i díla pro sólové nástroje, uváděné vynikajícími hudebními tělesy, jako např. London Philharmonic Orchestra nebo Cleveland Orchestra.

Více na... http://matthiaspintscher.com/start_flash.html#Deutsch

* Miroslav Srnka - Les Adieux

Úspěšný mladý český skladatel a muzikolog Miroslav Srnka nedávno získal cenu pro skladatele hudební nadace Ernsta von Siemense. Svá studia započal v Praze, pokračoval v Berlíně a v Paříži a patřil mimo jiné k žákům Philippe Manouryho nebo Ivana Fedeleho. Ve spolupráci s Ensemble Modern a Matthiasem Pintscherem slavilo světovou premiéru již mnoho jeho děl. Více na... http://www.srnka.cz/

* Matthias Pintscher - Study I für Violine und Violoncello

* Wolfgang Rihm - Will Sound

* Enno Poppe - Salt

 

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2009