t na kalendář

neděle 21. prosince 2008

Huráááááááááááá na kachnu...

Před Vánoci není nutno se vysilovat, naopak je potřeba připravit své žaludky na nápor laskomin. A právě na to myslel cyklistický bratránek Bob a připravil nenáročný vlakový výlet rodinného typu na Karlštejn do Staročeské krčmy za účelem konzumace upečené kachničky s knedlíčkem a se zelím .

Fotodokumentace: pár mých fotek, ale jsou z mobilu, takže kvalita je nižší.

Sraz: byl v 10:45 na Hlaváku a vlak jel naprosto přesně v 11:16.

Vše klapalo přesně podle plánu - krátce před dvanáctou jsme vystoupili na Karlštejně a za necelých 10 minut jsme vstupovali do blízké Staročeské krčmy.

Nabídka jídel a pití byla úžasná a jídelní lístek, to bylo počteníčko . Jedna laskominka lepší než druhá a ještě se u toho člověk pobavil . No a pak to přišlo - pekáč pečené kachny, k tomu mísa zelí a mísa knedlíků. Móoooooc dobře jsme se všichni najedli a i když jsem já, nemasožravec, kachničku neokusila, zaplnila jsem vrchovatě svůj žaludeček houskovými a bramborovými knedlíčky se šťávou.

Zkrátka a dobře, tuhle hospodu, teda pardon KRČMU, tu tedy vřele doporučuji k návštěvě. Fakt velmi příjemný podnik .

Plán klapal jako hodinky až do Dobřichovic, kde se náhle náš vlak při zpáteční cestě zastavil. V Černošicích se stala nehoda - pod vlak spadla mladá ženu a tak holt doprava vázla. Jezdilo se jen po jedné koleji a trvalo to děsně dlouho, než jsme se dostali zase zpátky do Prahy. Ale po bohatém obídku jsme hlady rozhodně netrpěli, tak jsme to prostě nějak přetrpěli .

I když závěr výletu byl poněkud neočekávaný, byl to naprosto suprový předVánoční výlet.

A na závěr už jen všem přeji krásné a klidné Vánoce. a ať se Vám ten Ježíšek po-po zítří pěkně oježí .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2008