t na kalendář

sobota 13. prosince 2008

Nepetche aneb kdo nepeče, jede na kole...

Počasí se sice celý týden tvářilo deštivě, ale v pátek se déšť změnil ve sněžení, takže jsme se v sobotu probudili do krásného bílého dne. Prostě pravé Vánoční počasí a tak huráááááá na kolo .

Diskuzní téma: "sobota 13. 12. Nepetche"

Fotodokumentace:

* od Jurimíra

* od Burísků

* a pár mých fotek z mobilu

Sraz: v 9:45 na stanici metra Zličín nestíhal jen pb, ale jinak se nás tam sešlo 9 statečných, co se nenechalo zastrašit sněhovou nadílkou.

Trasa: Zličín - přes sídliště, kde "vyměknul" Burísek, ale zatím duši jen dofouknul - polní cestou podél okruhu, což bylo díky sněhu docela výživné, ale nááádherné. Jo a pb si do té bílé peřiny hned musel lehnout - kolem Ruzyňských rybníků, kde na hrázi už Burísek neposlušnou dušičku vyměnil a Jurimír se zdenkem zatím potavili sněhuláka - přes Dědinu a tunelama pod Evropskou do Šárky - zadem Na Padesátník, kde si cestou pb ještě jednou lehnul - holt se nemohl toho sněhu nabažit - valná většina už zvolila cestu po asfaltu, ale přece jenom jsme se našli 4 odvážní, kteří jsme projeli trošku singlíků - panoramata jsme vynechali, protože Praha se topila v bílé mlze - káva u Mekouše, kde už na nás čekala Ildi - po Evropské na křižovatku Veleslavín - skopec přes "sedm loupežníků" - Divoká Šárka - Lysolaje - a cyklotrasou furt pryč proti proudu Vltavy a chvilku taky Rokytky až na náplavku do rybí restaurace Vltava .

Musím říct, že jsme si to úúúúúúúúúúúúžasně užili. Dopoledne nádherný sníh a jen jsme vyjeli od Mekouše na asfalt, sníh zmizel a než jsme sjeli k Vltavě, bylo všude sucho. No a cyklotrasa z Tróje podél Vltavy - Rokytky a zase Vltavy, ta už je naprosto suprově udělaná. Během hodinky jsme sjeli z Divoké Šárky až do centra.

Délka: mě to dalo krásných 50 km, takže ze Zličína na náplavku to mohlo být cca 35 km.

No a restaurace Vltava, samozřejmě, opět nezklamala. Úschova kol v bývalé ledárně fungovala naprosto bez problémově a k jídlu jsme si nakonec všichni dali "hadí makrelu na grilu", což byla naprosto výborná ryba. Byl to solidní flák masa , který vypadal a dokonce i chutnal skoro jako kuřecí řízeček .

Díky moc všem za účast a užijte si krásné a klidné Vánoce .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2008