t na kalendář

sobota 11. října 2008

Necyklo Berounsko...

Protože rehabilitace má být vyvážená, přijala jsem pozvání na tréninkový výšlap (cca 10 km) do okolí Berouna se známými, kteří se připravují na 3denní přechod Javorníků a potřebují se mírně rozchodit. Navíc je po výletě ještě plánovaná exhumace svalstva v bazénu, tak to prostě nešlo odmítnout .

Trasa: Svatý Jan pod Skalou - ČTZ - vyhlídka na skále byla velmi omezená mlhou, ale byla - naučná stezka hornictví - skanzen Solvayovy lomy, který jsme objevili čirou náhodou a určitě se sem ještě někdy podíváme - MTZ - z rozcestí Bubov po ČTZ, kterou kopíruje naučná stezka - Bubovické vodopády jsme tentokrát prošli suchou nohou, protože Bubovický potok prostě není, je totálně vyschlý... - Kubrychtova bouda - ŽTZ směrem na Srbsko, ze které jsme ale cca po 1,5 km vylezli na silnici nad cestou - vpravo po silnici, kde to teda s projíždějícími motorkářema nebyl žádný med - po ZTZ - Hostim - hospoda U Krobiána, kde jsme se konečně občerstvili - Svatý Jan pod Skalou

Délka: odhadem 9 - 10 km, ale šli jsme to od 11:15 do 16:30 hrubého času, takže vysloveně pohodové výletní tempíčko .

Bazén: ze Svatého Jana jsme odjeli do Berouna do Městského plaveckého areálu Laguna, kde jsme svoje unavené svaly nechaly vybublat v bublinkových lůžkách a vířivčičce. Dvě hodinky v tomhle zařízení nám nakonec utekly jako nic... A všem mohu toto zařízení jen a jen doporučit - málo lidí, ceny příznivé .

Rekonvalescence: a co na to moje záda?!? No, túru jsem zvládla OK, bazén rovněž. V noci jsem po dlouhé době sice zažila mírné svalové křeče, ale ráno se mi to vše podařilo úspěšně rozhýbat a bylo mi úžasně. Až tak úžasně, že jsem se nechala zlákat slunečným podzimním dnem k práci na zahradě... A to mi teda vůbec neudělalo dobře... Po hodince jsem se odplížila do postele a záda budu dávat dohromady hezkých pár dní... Prostě činnost vždycky jen jednu, kombinovat to prostě zatím nejde... Nebo prostě mým zádům nesvědčí domácí práce .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2008