t na kalendář

sobota 23. srpna 2008

Skanzen Kouřim s Jurimírem...

Tak tohle byl můj další autocyklistický výlet. Tentokrát pořádal Jurimír vyjížďku do skanzenu v Kouřimi, kde se pořádaly "Slavnosti lidových řemesel".

Tentokrát jsem se rozhodla setkat se s ostatními - tady to byla teda jen Jurimír s Wewerkou, ale to vůbec nevadilo - až ve skanzenu, ovšem podařilo se mi na ně narazit nad Kouřimí, jak se kochají panoramaty .

Procházka skanzenem byla velmi a to velmi příjemná. Viděli jsme něco z lidových řemesel, Jurimír si koupil krásné dřevěné talíře a všichni jsme nakoupili oříšky a mandle v cukru a arašídy wasabi a pomelo v cukru a zázvor v cukru a meloun v cukru a sušené banány a pak taky ještě sušené Goji. Kdo netuší, o čem je řeč, tak jsou to sušené plody kustovnice čínské. Ještě netušíte?!? No, je to rostlina skrývající čínské tajemství dlouhověkosti. Tradiční čínská medicína považuje Goji za léčivku podporující dlouhověkost, vitalitu a sexuální potenci . Dále se Goji používá při problémech s cholesterolem, s prostatou a proti zánětům. No a chutná to velmi příjemně do sladka a přitom i trošku kysele a hořce a trpce... Asi bych to přirovnala ke sladkým šípkům.

Z Kouřimi jsem já osobně měla naplánovanou zastávku v cukrárně v Kostelci nad Č. Lesy. No a nebylo těžké přemluvit k zastávce i Jurimíra s Wewe. A abychom na sebe dlouho nečekali, kola jsme naložili do auta a rázem jsme autocyklistice propadli všichni . Dokopec z Kouřimi se jel všem fakt super .

Cukrárna tentokrát mírně zklamala... Obsluha byla poměrně pomalá a dorty s kávičkou nic moc... No, aspoň jsme ještě pokecali .

Jo a cestou ku Praze jsme ještě s Wewe potkaly Machnu s panem Jiřím. Při té autocyklistice se dá stihnout tolik věcí .

Nějaká ta dokumentace:

* vstupenka

* skanzen Kouřim

* z informačního letáku

* foto od Jurimíra

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2008