t na kalendář

úterý 21. - pátek 24. srpna 2007

Hřebík s Machnou - 9. ročník...

Obsah:

úterý 21. srpna 2007 = příjezd

středa 22. srpna 2007 = vodní nádrž Stanovice

čtvrtek 23. srpna 2007 = Pulčínské skály

pátek 24. srpna 2007 = odjezd

A teď něco málo k jednotlivým dnům...

úterý 21. srpna 2007

Cesta vlakem - sraz, nalodění i odjezd rychlíku R623 Bečva proběhlo v pohodě a přesně podle jízdního řádu. Cestou jsme ale kdesi nabrali zpoždění 30 minut, v důsledku čehož jsme ve Vsetíně nestihli místní přípoj a tak jsme v Huslenkách byli o hodinu později (tedy v 18,57) než byl původní plán. Ale nebylo kam spěchat...

Ubytování - původně plánované chatičky v autokempu U splavu jsme nerealizovali, protože na telefon uvedený na webu se vůbec nedalo dovolat. Jak jsme později zjistili, majitel tohoto telefonu je dlouhodobě v nemocnici. No, je to holt věcí majitelů kempu, jak funkční si v sezóně zajistí kontakty. My si nakonec pro jistotu zajistili ubytování v restauraci U Pokorných přímo v Huslenkách. A apartmánky to teda byly velmi a to velmi příjemné. Čisťounko, teplounko, televize na pokoji,... Jedinou vadou na kráse byla okna do hlavní silnice, takže jsme celou noc měli pocit, že nám auta a vlaky projíždějí postelí .

Vzhledem k tomu, že v úterý je U Pokorných zavřeno, uskutečnil se cca ve 21,00 sraz všech účastníků na blízké Kolibě u splavu. A setkání to bylo táááááááááák radostné, že kdyby Koliba v jedenáct nezavírala, tak jsme se tam vítali ještě teď .

středa 22. srpna 2007

Ráno, krátce po šesté přijel další účastník - Majka z Opavy. Hned ale způsobně zalezla do peří a ihned usnula. Vstávalo se až k snídani o deváté. Ani nevím, kdy přijeli ostatní ze Hřebíku, rozhodně jsme se ale vypravovali velmi a to velmi dlouho. Vyjelo se až o polednách a to ještě jen k blízké pumpě, kde jsme hustili pneumatičky a kde mě zastihnul mobilem ještě strejda Libor s tím, že právě dorazil a vyráží za námi. Pak už se ale opravdu vyjelo.

Trasa - Huslenky - po silnici na Oprán, kde jsme se po těch prvních 10ti kilometrech museli občerstvit - Karolinka a tady končila legrace... Odtud jsme začali stoupat vzhůru do kopců kolem vodní nádrže Stanovice - ze silnice jsme přejeli na zpevněnou lesní cestu a po ní až do sedla Příschlop. No a tím vlastně skončilo naše 12ti kilometrové stoupání. Teď už nás čekala jen samá pozitiva. Následoval sjezd do Velkých Karlovic, kde jsme U Pepi dali jedno pivo a kávičku a pak jsme popojeli do Karolinky do Raťkovského šenku na večeři. Vaří tu naprosto sqěle, takže jsme se výborně najedli. Pak už to bylo jen 12 km po silnici do Huslenek.

Zpátky jsme byli cca v 19:00 a těsně na dojezdu jsem přetočila tacháč s 10.000 ujetými kilometry . Najela jsem je cca od 20. 6. 2004 - někomu se to může zdát za tu dobu moc, někomu málo, já jsem ale rozhodně spokojena .

Délka - cca 52 km, nastoupáno cca 560 výškových metrů

Počasí - ráno sice sprchlo, ale pak bylo celý den nááááádherně a teploty se držely nad dvacítkou.

No a večer jsme se tentokrát veselili U Pokorných - dali jsme šipky a kulébr a vydrželi jsme se veselit až přes půlnoc .

čtvrtek 23. srpna 2007

Snídaně byla opět na devátou, ale na kolo jsme vyjeli podstatně dříve než včera. Už v jedenáct hodin .

Trasa - Huslenky - po cyklostezce podél Bečvy, která nás - ta cyklostezka, ne Bečva - nejprve namlsala nádherným novým asfaltem, ale pak se změnila v kamenitý tankodrom - Janová - po silnici č. 57, která sice byla značená jako cyklotrasa, ale byl to silný adrenalin. Na poměrně úzké státovce, byl hnusný provoz odpovídající hlavnímu tahu, takže nás míjel jeden kamión za druhým. A když nejel kamión, tak aspoň náklaďák... A abychom si to užili dvojnásob, tak fučel ještě silný protivítr. Zkrátka a dobře bylo to nezapomenutelné... Ve Valašské Polance jsme dali chutný obídeček a po dalších 10ti kilometrech jsme se konečně dočkali odbočky na Pulčín, což zase byly vyživné 4 km do slušného kopce. Ale zase jsme byli cestou odměněni nádhernýma panoramatama. V Pulčíně jsme se lehce osvěžili v hospodě, Pulčínské skály jsme odškrtli jen imaginárně, protože kolmo jsou nesjízdné a vydali jsme se po cyklotrase alias MTZ do Zděchova. Byla to sice nádherná cesta lesem, ale závěrečné 2 km byl teda slušný krkolomný padák. Ten bych rozhodně nechtěla tlačit vzhůru... Ve Zděchově se někteří odebrali na místní koupaliště Koliba, které bylo ale vypuštěné a tak se notně osvěžili jen kolou s rumem. Pak jsme se opět všichni sešli.. no kde jinde, než na Kolibě u splavu na večeři.

Délka - dneska to bylo pohodových 28 km

Počasí - opět paráda.

Večer po páté odjela Majka z Opavy zpět do Opavy, páč jela ráno do Tater, no a my ostatní jsme se sešli na Hřebíku u Machny, kde se pekly Tomášovy buřty a vařil se speciální Hřebíčský hambáč . A samozřejmě se popíjelo z bohatě zásobeného baru. Kolem jedenácté noční se ale spustil nepříjemný dešť, který "nás od Pokorných" zahnal zpět k Pokorným. Šli jsme pak tak rychle spát, že jsme ani nepostřehli, že pršet zase přestalo. Postřehlo to ovšem osazenstvo na Hřebíku, které se nakonec vydrželo veselit až do brzkých ranních hodin a zdolalo i veškeré zásoby alkoholu. Nelze se pak divit, že nám v pátek ani nepřišlo zamávat k vlaku. 

pátek 24. srpna 2007

Ráno jsme posnídali, pozvolna jsme zabalili a v 11:30 jsme se odebrali na nádraží. No a dál už se náš den řídil jen podle jízdních řádů. Osobáčkem v 11:42 do Vsetína a pak rychlíkem R624 Vsacan ve 12:23 do Prahy, kde jsme byli krátce po páté. No a pak už jen každý ke svému domovu a zazvonil zvonec a Hřebíku byl konec .

Ale za rok u kulatého desátého ročníku zase AHÓOOOOOOOOOOJ !!!

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2007