t na kalendář

 úvod

ubytování so 4.8. ne 5.8. po 6.8. út 7.8. st 8.8. čt 9.8. pá 10.8. so 11.8.

fotogalerie

Pukňov aneb dovolená na Orlíku...

úterý 8. srpna 2007 - cyklovýlet na Orlík

Snídaně: se nevymykala již zaběhlému normálu, ale protože byla poslední z naší slavné polopenze, vydrželi jsme ji. Jistota, že další večeře a snídaně už nemusíme absolvovat nám byla útěchou .

Program: Jarka se dnes rozhodla odpočívat a my s Otou jsme vzali kola a vyjeli jsme směrem k Orlíku.

Trasa: Pukňov - po ZTZ, která ale hned za vesnicí vedla skrz elektrické ohradníky. První jsme přelezli, druhý už byl vybaven takovým zařízením na vyháknutí drátu a bezpečný průchod. Přesto se Otovi podařilo jednu šlehu chytit . Dál nás vedla cesta kousek terénkem, což ale Otovi nedělalo dobře na jeho namožená a bolavá žebra a tak jsme se při nejbližší příležitosti vrátili na silnici a po ní jsme dojeli až na Orlík. Návštěvu zámku jsme měli odškrtnutou už z naší dávné dovolené ještě před svatbou a tak se naše starost obrátila jen a pouze k našim žaludkům. A o ty se výborně postarali v restauraci U Cvrků. Ota si dal svíčkovou a já jen roládu s kávičkou a salát. Bylo to móooooooc dobré a výživné . Posilněni jsme vyjeli na naučnou stezku od zámeckým parkem, která vedla přes nádherné vyhlídky na Orlickou nádrž i na zámek. U hrobky jsme to otočili zase zpět k silnici, po které jsme jeli kousek směrem k zámku. Jakmile jsme ale narazili na MTZ, zahnuli jsme po ní vpravo a Orlík jsme už nechali za námi. Po příjemné lesní cestě přes bažantnici jsme dojeli až k silnici na Mirovice, ze které jsme ale zase hned odbočili vpravo na zpevněnou cestu. Ta nás dovedla až k památníku Lety. Odtud jsme dojeli k hájovně Na Zeleném - dál po silnici na Lety - Šerkov - Závist a pak už jsme jen sjeli pěkně z kopečka zpět na Pukňov.

Délka: dalo nám to asi 25 km - prostě taková nenáročná dovolenková trasička .

Když jsme dorazili zpět na Pukňov, čekalo nás příjemné překvapení - přijel Hanz. Operace se zatím nekoná a tak ho pustili z nemocnice domů. No a co by asi tak doma sám dělal... A protože je Hanz muž činu, hned začal k večeři organizovat opékání buřtů. Dojeli jsme na nákup, rozdělali oheň a pak už se jen opékalo a jedlo. A večer se to všechno řádně zapilo v místní hospůdce.

Počasí: už se budu opakovat, ale opět bylo nááááááááááááádherně .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2007