t na kalendář

 úvod

ubytování so 4.8. ne 5.8. po 6.8. út 7.8. st 8.8. čt 9.8. pá 10.8. so 11.8.

fotogalerie

Pukňov aneb dovolená na Orlíku...

Ubytování

Pukňov poskytuje ubytování v chatách rozličných rozměrů, poskytuje místa pro stany a pak má i pár pokojíčku ve zděné budově. My měli zajištěný apartmán, který je v celé budově jeden jediný. A bylo to teda ubytování naprosto luxusní. Za 250,- Kč/osobonoc jsme měli v podkrovním patře k dispozici velký dvoupokojový apartmánek s rozlehlou koupelnou disponující rohovou vanou. Sice nemasážní, nicméně tak obrovskou, že bychom se do ní pohodlně vešli všichni . A že se v ní teda krásně odpočívalo . Jeden pokoj byl vybaven manželskou postelí, ledničkou, nějakou tou skříňkou a poličkou a pak velkou rohovou sedací soupravou; druhý, menší (tzv. "dětský") disponoval dvěma postelemi a řadou skříněk. Přes celou délku velkého pokoje byla teráska se stolkem a židlemi. K absolutní dokonalosti chyběla jen televize, ale bez problémů jsme si bez ní dovedli ten týden dovolené představit. Apartmán byl otočen na východ, ale ranní sluníčko nás přes vzrostlé stromy vůbec nebudilo. Naopak, po snídani se v dopoledních slunečních paprscích velmi dobře popíjela káva a četli se ranní noviny .

V přízemí budovy byla hospoda, kde se nevařilo, ale dobře se tu popíjelo a parkovala se před ní auta hostů. A pak tu byla ještě restaurace, kde jsme si z počátku zaplatili polopenzi za 120,- Kč/osoboden. Úroveň jídla nás ale donutila po třech dnech polopenzi zrušit. Jo, když se šetří na jídle... A to se tu prý loni vařilo naprosto luxusně a porce na talířích byly tak obrovské, že pod nimi talíř ani nebyl vidět. Letos tu jedna dívčina obsluhovala mikrovlnku a to tak, že jídlo rozhodně teplé nebylo. Prý tu byl i nějaký kuchař, ale o jeho existenci jsme věděli jen podle jména na jídelním lístku.

Snídaně byly spíš pro zasmání. Pět koleček salámu, jeden tavený sýr, kousíček másla, dvě kolečka okurky, kolečko papriky a skroječek rajčete rozhodně taťka nepovažoval za snídani. Filtrovaná káva pak byla podle chuti a vůně nejspíš z bukvic, takže jsme ji více než jednou neriskli.

K večeři pak byly porce na talířích tak velké, že by se daly sníst v pohodě dvě a pak by byla ta správná chuť dát si něco k večeři .

No, ale abychom je zase jen nepomlouvali - jako nejlepší byla jednoznačně vyhodnocena kopečková zmrzlina Algida (vanilková, čokoládová a jahodová), kterou jsme si pravidelně po večeři dopřávali. Naše radost ale netrvala dlouho - v úterý došla jahodová, ve středu vanilková, no a ve čtvrtek došla i čokoládová...

Jediné, s čím jsem já osobně byla pokojená po celý týden, to byl ovocný čaj, kterého jsem si rovněž hojně dopřávala .

Ale už dost, dovolená nebyla jen jídlo .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2007