t na kalendář

 úvod

ubytování so 4.8. ne 5.8. po 6.8. út 7.8. st 8.8. čt 9.8. pá 10.8. so 11.8.

fotogalerie

Pukňov aneb dovolená na Orlíku...

pondělí 6. srpna 2007 - autovýlet na Zvíkov a podvečerní pouť za večeří

Snídaně: tak dnes byl pro změnu "obložený talíř se suchým salámem", což byl trojhránek měkkého sýra, jeden, samozřejmě, přece se nebudeme přejídat . A 5 koleček suchého salámu. K tomu klasická obloha ze 2 koleček salátové okurky, 1/8 rajčete, 2 koleček papriky a kousku másla. Nechyběla mistička meruňkového džemu a konvice čaje. Byly jsme ale upozorněni, že na předním stole je k dispozici překapávaná káva. Že je chuti pražených bukvic, to jsme si už museli zjistit sami... Začali jsme se bouřit - prozatím jen tím, že jsme si vyžádali další máslo...

Program: po včerejších sportovních výkonech byl zvolen odpočinkový program. Po klidné ranní kávičce, jsme odjeli autem na Zvíkov, kde jsme odložili Jarku na místním koupališti a s Otou jsme odjeli na hrad. Na parkovišti od nás bezostyšně vyinkasovali 50,- Kč parkovného, abychom měli možnost záhy zjistit, že je hrad otevřen po celý týden KROMĚ pondělí . Asi mi není souzeno někdy vidět ze Zvíkova víc než jednotlivá nádvoří a hradby. Byla jsem tu už po několikáté a ještě nikdy nebyla příležitost k prohlídce...

Ve stánku u parkoviště dal Ota svačinkový párek teploty nevýrazné, nicméně chuti příjemné a já svou oblíbenou svačinkovou mrkvičku z vlastních zásob. No a pak jsme se, po úhradě dalšího parkovného ve výši 20,- Kč a vstupného 50,- Kč/osoba plácli k Jarce na koupaliště. Voda byla sice jako led, ale bylo tu málo lidí a tudíž poměrně klid. Ovšem nějaké ležení na sluníčku pro Otu moc nebylo, takže se za chvíli vytratil s tím, že jde hledat terén pro buggynu a vrátí se pro nás asi za hoďku. Paráda...

Cestou zpátky jsme dali ještě svačinku v penzionu U Nováků a pak už si každý odpočíval do večeře podle svýho.

Večeře: dneska měla Jarka těstoviny s kuřetem a se smetanou, což šlo. Já s Otou jsme měli mít Myslivecké výpečky s bramborovým knedlíkem a se špenátem. Já naštěstí včas změnila knedlíky na brambory a i když byla porcička brambor se špenátem opět jen velmi vlažným jídlem, docela to šlo. Výpečky se ovšem pozřít nedaly. Maso bylo tuhé, místo šťávy opět UHO a bramborové knedlíky ohřáté v mikrovlnce vypadaly spíš jako gumové terče na sportovní střelbu než poživatina. Navíc asi i tak chutnaly, protože tohle jídlo Ota fakt nejedl. Už od pohledu to bylo odpudivé... Bylo rozhodnuto - zítřejší snídaní zakončíme náš třídenní experiment s polopenzí a budeme se stravovat jinak a jinde a hlavně co nejdál od místní mikrovlnky, která jako jediná byla v kuchyni v provozu neustále.

Po večeři jsme se rozhodli, že si zajedeme někam na večeři. Ota nějak s prázdným bříškem jít spát nechtěl. No a tak jsme sedli do auta a vyjeli jsme za večeří. Jak strastiplná cesta to bude, to by ale nikdo z nás v tuto chvíli nehádal. No, ale pěkně po pořádku :

* první zastávkou byl sousední kemp Velký vír - hospod tady sice bylo několik, ale jejich úroveň byla nevalná. V nabídce byly vesměs párky nebo byl zaveden "lístečkový" systém - tzn. jídlachtivý hladovec si vybral cosi z nevalné nabídky a dostal lísteček, na který pak hladově hleděl, dokud nebylo jeho číslo vyvoláno k odběru. Ne, díky, tak takovou představu jsme o večeři neměli.

* naše další cesta do Letů, protože cedule kolem cest avizovaly jídla od 7:00 do 21:00. Cha, cha, cha. Byla osmá večerní, když jsme vstupovali do dveří zmíněného zařízení a mladá servírka, za kterou se sem již sjížděla z okolí omladina k večernímu popití, nás velmi rychle vyprovodila zase ven s tím, že se už nevaří.

* popojeli jsme do Mirovic - hned zkraje bylo příjemné soukromé zařízení, ovšem v pondělí bylo zavřené. Na náměstí byly hospody dvě, ale již od pohledu byla jejich úroveň spíš pivní než aby se tu vařilo. Cedule na plotě ještě avizovala výbornou kuchyni v místní sokolovně. No, sokolovnu jsme sice našli, ale při pohledu na budovu jsme ani neměli odvahu jít zkoumat úroveň kuchyně...

* vyjeli jsme na hlavní Strakonickou a nabrali jsme kurz na Prahu. Benzinka hned za křižovatkou sice avizovala, že mají otevřeno do 22:00, ale ačkoli nebylo ještě ani devět, obsluha nás rychle vyprovodila s tím, že už nevaří a vlastně už i zavírají.

* benzinka u Zalužan nabízí jen ohřev jídel v mikrovlce, takže jsme ani nezastavovali...

* dál tu byla benzinka u Chraštic - už ani nevím, proč, ale také jsme tu s našimi hladovými žaludky nepochodili...

* pak tu byl motorest Na Dole za Chrašticemi - no zkuste hádat. Ano, správně, zrovna dneska měli ZAVŘENO .

* benzinka u Milína měla restauraci rovněž denně otevřenou do 22:00, ale zrovna dnes bylo z technických důvodů zavřeno .

* a další benzinka u odbočky na Buk také propadla sítem... Ale to už jsme se tomu jen smáli...

* no a tak jsme dojeli až do Dubence, kde je vyhlášený motorest Halda a tam jsme KONEČNĚ USPĚLI. Chvílemi už jsme si dělali legraci, že si zajedeme na večeři domů a skoro to tak i dopadlo. Byli jsme vlastně na půli cesty ku Praze . No ale konec dobrý, všechno dobré a na Haldě jsme se teda najedli naprosto skvěle. Ota si dal medová žebírka pečená na venkovním grilu a pivínko, já své oblíbené dva čaje a kávu a Jarka nějaké to nealko.

Zpět na Pukňov jsme dorazili dost dlouho po desáté hodině večerní, ale za to pěkně vyvenčený a hlavně s plnými bříšky. Byla to nakonec docela slušná večerní bojovka, ale s vítězným koncem . Dneska jsme si teda užili zavírací den, ale zase se nám po těch všech cestovních štrapácích usínalo móooooc příjemně .

Počasí: zase nádherně, slunečno, teploučko a zase s teplotou kolem 30° C. Prostě paráda .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2007