t na kalendář

neděle 24. června 2007

SBDP aneb S Brtschem Do Práce...

Pozvánka

Fotodokumentace

Zúčastnění: BrJájové, 3x Valaši, Vr a Podčarovka, Jirka Kr. sr., Radana, Lojza PP a Irena, Mirek a Dana a ještě jeden Mirek a na startovní přípitek ještě Peki

Počasí: nejprve to nevypadalo, ale nakonec byl velmi příjemný  a teplý slunečný den

Trasa: Manovka - kolem Hvězdy - Liboc a Libočák - Veleslavín - Dolní Šárkou - Lysolaje - podél Vltavy a sračkárnou na Císařský ostrov - u koní přes lávku a zase podél Vltavy, podél Rokytky až do Libně a dál do Vysočan k Brtschovy do práce .

Tady vedení převzal Jarouš a začali jsme stoupat... Podjeli jsme Vysočanské nádraží a Vysočanskou a příšerným dokopcem jsme dojeli nebo spíš dotlačili kola k rybníčku v ulici Na Jetelce - Nad Kelerkou - kousek přes Proseckou a dál pod proseckýma skalama do ulice Františka Kadlece - Na vartě - Střížkovská - Ve Štěpnici - podjeli jsme Libereckou a pak podél ní až ke Kauflandu - Ďáblická až k "Valachům", resp. k jejich nově budovanému domu - restaurace Květnová, kde jsme se konečně naobědvali - Ďáblická hvězdárna - Ďáblický háj - Čimický háj - Čimická ulice - Velká skála - Nad Vavrouškou - přes vyhlídku nad Trójou, kde jsme uzavřeli s Jirkou Kr. sr. sázku o šampus o to, zda je vyšší Petřín (podle mne) nebo Bílá Hora (podle Jirky) - sjezd do ulice Pod Havránkou a tou jsme sjeli až do Tróje k lávce.

Odtud se jelo zpátky stejnou cestou jako ráno. Závěrečného zhodnocení jsme se ale s Podčarovkou nezúčastnily, protože nás ještě večer čekaly jiné povinnosti a tak jsme se v Papírenské oddělily a šlapaly k domovu.

Délka: cca 60 km - prostě taková příjemná pohodová nedělní vyjížďka

A jak dopadla moje a Jirkova sázka o šampus?!? Prostě Jirka byl o 54 metrů lepší, takže šampus je jeho .

Petřín = 327 m n. m.

Bílá Hora = 381 m n. m.

Díky všem za velmi příjemnou společnost a zase někdy příště .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2007