t na kalendář

sobota 16. prosince 2006

PředVánoční... aneb kdo nepeče jede na kole...

Byla poslední sobota před Vánoci, všude už bylo uklizeno, všude bylo napečeno, počasí bylo vysloveně cyklistické, tak proč ještě trošku neprohnat kolo .

Počasí bylo na polovinu prosince opravdu naprosto úžasné. Celý den bylo sice trošku pod mrakem, ale teplota se držela neustále nad nulou - teda kromě krátkého úseku po ČTZ podél potoka v Šárce, kde byla dokonce námraza a asi -2° C.

Sraz u stanice metra Zličín byl mírně ohrožen jakousi vis maior událostí v metru, takže krtek trošku zadrhával. Ale alespoň se ti, co přijeli dřív nebo po vlastní ose, mohli řádně před jízdou osvěžit čajem, pivem a svařáčkem. Nakonec ale zpoždění nebylo tak dramatické. Jako poslední přijel Bob se Sergejem (toho Bob potkal náhodně v metru a vzal ho prostě sebou , nakonec taky proč ne ). Vyjížděli jsme JEN s 10ti minutovým zpožděním.

Účast byla zcela neočekávaná - 20 až 31 lidí, podle toho, jak jsme se odpojovali, připojovali a ztráceli . A kdo tam tedy byl?!?

Navara, Biker65, Airline, Kolin, Oldřich, LOBO, vysmátej, Wewerka, Karliner, Bejbís a Bejbísová, Irenka, MM (na leháči), Bob, Sergej, Pavel a Simona, Jarouš a Edita, IvanF, Ivan Zádumčivý, Tom, Zdenek, Marcel a Hedvika, HonzaH, vette a cami, Žofka, Káza, jo a ještě já

Z deníčků druhých:

* fotky od Wewerky

* fotky od LOBA

* fotky od Bikera65

* diskuzní téma "sobota 16.12. - Předvánoční"

* a diskuzní téma "Konečně fotky z předVánoční vyjížďky"

Trasa: Zličín - Sobín - Břve, kde se odpojila MM a jela přímo do Hostivic a k letišti, kde jsme jí zase dostihli - Hájek - poutní cestou do Hostivic - kolem Hostivických rybníků, kde Navara píchla a za vydatné pomoci IvanaF opravovala - kolem letiště a tunýlkama pod dálnicí do Šárky - vyhlídka Dívčí skok - sjezd po ČTZ ke koupališti a k restauraci "U Veselíka" - jo, já vím, jmenuje se to "Dívčí skok", ale prostě se tomu podle koupaliště říká "U Veselíka" . Tady bylo plánováno občerstvení, ale jen jsme slezli z kol, objevila se ve dveřích obzvláště nepříjemná ženština s tím, abychom si kola dali do stojanů. Na náš dotaz "zda se vaří", odpověděla velmi stručně a velmi odměřeně hlasem dominy "jen klasika - párek, klobása". Je jasné, že nebylo co by nás tu dále zdržovalo. Teda je všeobecně známo, že tady je personál nevlídný, ovšem dneska to teda od obsluhy byl opravdu silně odrazující výkon. A ani jim to moc práce nedalo . Popojeli jsme asi o 3 kilometry vedle - podél potoka až ke Džbánu a dokopcem na Evropskou do hospody Nad Šárkou. Tady jsme způsobili dost velký rozruch u štamgastů - kola jsme parkovali na zahrádce, kam se muselo projít hospodou. No a ti dobráci neviděli za celé léto tolik kol, kolik jim jich právě prošlo před očima . Hospoda ale byla velmi příjemná - výběr jídel obrovský, obsluha skvělá a rychlá. I v tak velkém počtu jsme byli najedený během hodinky a mohli jsme pokračovat dál - kolem Libočáku do Veleslavína - kolem bývalé Aritmy - sjezd zpět do Šárky a po ČTZ podél Šáreckého potoka na  Jenerálku - Dolní Šárka - Lysolaje - podél Vltavy - Císařský ostrov a občerstvení "U koní", kde bylo jako vždy velmi a to velmi příjemně u piva, čaje a svařáčku a kde mi jakýsi mladý ochotný biker s Bobem seřídili přehazku - kluci moc díky .

Délka: na vyhlídce se mi snuloval tachometr, takže přesně nevím. Trasa samotná měla necelých 50 km, ale každý měl najeto o nějaký ten kilometřík navíc.

Děkuji vysmátýmu a Navaře za realizaci některých úseků trasy a děkuji vlastně všem za opravdu skvělou společnost, přeji krásné a pohodové Vánoce a velmi ráda se s Vámi potkám zase někdy příště .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2006