t na kalendář

sobota 4. listopadu 2006

Dokola kolem Kladna...

Tak zpočátku to vypadalo, že pojedu kolem Kladna sama s Bikerem65, ale nakonec byla účast poměrně početná a akce se mimořádně vydařila, i když jsme to Kladno nakonec neobjeli...

Něco málo z dokumentace druhých:

* fotky od Bikera65

* fotky od Wewerky

* fotky od Honzy13

* fotky od Ivany

* a pro úplnost ještě nákolácké diskuze - "sobota 4. 11. - dokola..." a "Poděkování"

A neodpustím si i něco málo z mé klávesnice...

Počasí si s námi celý týden dost zahrávalo - značné ochlazení, silný vítr, první noční mrazíky, ranní námrazy a dokonce i sníh nás nechávaly do poslední chvíle na vážkách, zda pojedeme nebo akci odložíme. V sobotu ráno ale bylo sucho (ačkoli Airline účast zrušil, že prý u něj sněží a mrzne!!!), teplota se držela kolem nuly, větřík jen tak aby se neřeklo a tak zaznělo jasné JEDEME !!!

Sraz byl v 9:45 u stanice metra Zličín, kam kromě mě přijela Ivana, Honza H. a Honza 13. V 10:30 se přidali na Hájku Václav a Navara. A zcela neočekáváně se ozvala a dojela nás ještě Arabice a pak Wewerka, která nás celý týden zavalovala katastrofickými předpověďmi počasí s tím, že ona do té sibérie teda rozhodně nevyjede. Její přítomnost nakonec sama vypovídá o tom, kdo používá lepší rosničkový server, že . V 11:30 se pak přidal na Kožovce ještě Biker65 a byli jsme komplet. Jo a taky jsme se tu potkali Ctibora, který tu po okolí dělal bikera-samotáře .

Trasa: první část šla naprosto skvěle, teda až na to, že v některých úsecích nám jízdu trošku ztěžoval  protivítr - Zličín - Sobín - Červený Újezd - Unhošť - Braškov - Kožová hora, kde bez jakýchkoli dikuzí zvítězil jednoznačně žvanec nad rozhlednou. Přece jenom, sebekrásnější panoramata nám žaludek nezaplní . Dali výborný obídek a něco na zahřátí. A zatímco jsme seděli v teplíčku, venku trošku sprchlo - vyšlo nám to suprově . Až sem jsme jeli po silnici, ale teď jsme zajeli po MTZ  do lesa. Nádhera - zlato z listí už sice začíná hnědnout, nicméně myslím, že se nám podařilo ještě zachytit přírodu v těch pravých podzimních barvách. Docela to frčelo, protože místní Biker65 cestu znal a tak odpadlo zkoumání kartografie. Cesta vedla dál podél trati, kde nám zase trošku foukalo, díky čemuž se hlavně Wewerka dožadovala stromů po obou stranách cesty. To se jí také záhy vyplnilo na cyklotrase č. 0017, po který jsme jeli až k žel. zastávce Kamenné Žehrovice - to byl nejzápadnější bod naší trasy. Odtud jsme se začali stáčet k severu. Až na rozcestí MTZ a ŽTZ šlo vše podle plánu, ale tady došlo k zásadnímu zvratu mých původních záměrů - než jsem se stačila vzpamatovat, Biker65 mi trasu zkulačil. Že prý někde někdo vyslovil přání jet přes starou Poldovku. Kdo, na to jsme teda až do večera nepřišli, nicméně plánovaný objezd Kladna pro nás tímto okamžikem skončil . No, ale abych zase Bikerovi65 moc nekřivdila - Poldovku chtěl vidět Honza13 a trasa, kterou nám nakonec Biker65  vybral, byla také hezká a plná zajímavostí, což mimochodem bylo také jeho jediným štěstím . Jeli jsme přes Vinařice - Švermov a pak průmyslovou zónou bývalé Poldovky. Teda je fakt, že z výkladu si pamatuji akorát to, kde měl svého času sídlo p. Stehlík a pak kde byla kantýna. Jak se která huť jmenovala, to jsem nějak neudržela. Ale bylo jich teda dost. No a když už jsme byli v bývalé Poldi, tak jsme to vzali také kolem vily Bachrovna, což je vila prvního majitele a zakladatele Poldovky. Ale to už jsme měli průmyslu tak akorát dost - už to chtělo pro naše oči zase nějaké jiné barvičky než jen tu zašlou šeď. A kam jinam v centru zajet než k Medvědáriu - medvědi (resp. medvědice Marta a Míša) sice byli, teda byly , ale moc chuti ukazovat se neměly. Za to výhled byl odtud úžasný - viděli jsme nejen to, co jsme kolem Kladna objeli, ale i to, co bychom byli bývali objeli, kdybychom se drželi původních plánů - no tak dobře, už toho nechám a schovám si to na příště . Od Medvědária jsme jeli na sletiště, kde jsme ještě stihli nějaký ten čaj a gročík. No a byly 4 hodiny odpoledne a nejvyšší čas pomýšlet na návrat do Prahy. Vlak jsme jednohlasně zavrhli, takže nás Biker65 ještě vyvedl na křižovatku pod Kožovkou, kde se s námi rozloučil. Dál jsme pokračovali zase už jen po silnici na Velké Přítočno - Malé Přítočno - Unhošť - Červený Újezd - Sobín a Zličín, kam jsme dorazili už za tmy.

Délka: na tachometru jsem měla 75 km, takže trasa Zličín - Zličín opravdu měřila plánovaných cca 60 km. No a nejvíc najeto měla klasicky Wewerka - 107,37 km .

Mohlo by se zdát, že už je to ke Kladnu všechno, ale není... Neopomenutelné místo v tomto zápisu patří ještě zcela ojedinělým návlekům zn. Navara s třívrstvou technologií 1) slušivé ponožtičky, 2) igelitový pytlík, 3) slaboučká tepelná fólie » nožky v teploučku.  Teda kdybychom soutěžili o nejnápaditější a nejlevnější funkční zimní oblečení, tak by Navara rozhodně získala 1. cenu. Fakt neotřelý nápad .

Tak teď už to je opravdu vše - díky všem za příjemnou společnost a zase někdy příště.

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2006