t na kalendář

čtvrtek 5. října 2006

Trocha podzimní klasiky...

----------Original Message----------

Klasická cyklo vyjížďka Perštýn - Skochovice na závěr sezony(nikoliv definitivní). Odjezd - čtvrtek 5.10.2006 ve 14:29 z recepce Perštýn. Prosíme o odezvu z důvodu zajištění občerstvení v náležitém množství a kvalitě. HOWGH (čtenáři "májovek" nám rozumí). Vaše PEPKA.

----------Original Message----------

Zkrátka zase jsme s kolegy a nejen s nimi vyjeli na odpolední vyjížďku - proč také ne, když počasí bylo nádherné.

Nejdřív nějaké ty fotky

* od Karla

* od Petra

* od Ladina

* a pak něco málo k trase z mé klávesnice...

Ve 14:00 jsem se sešla s pár lidma před kostelem na nám. Jiřího z Poděbrad a společně jsme přejeli Na Perštýn, kde proběhl ve 14:35 ostrý start. Bylo nás docela dost a to jsme ještě cestou přibírali další. Nakonec nás bylo 17 a Vláďa Fiščer tvořil autosekci, protože ho tentokrát nějak výrazněji bolely záda či co. A to pro nás ještě zajišťoval občerstvení ve Skochovicích...

Trasa: Perštýn - Národní divadlo - po cyklotrase proti proudu Vltavy - Podolí - Barandovský most - přes loděnice, kde ale zrovna prořezávali stromy, tak jsme museli trošku jinudy - přes golfové hřiště - Komořany, kde část pod vedením Petra zpanikařila vidinou bahna a rozhodla se na Zbraslav jet po silnici. My ostatní jsme jeli podél Vltavy a cesta byla naprosto v pohodě - kromě 4 kaluží po bahně ani vidu ani slechu, za to se tu už rýsuje krásná cyklotrasa - Zbraslav - Vrané n/Vlt. - Skochovice a oblíbené Občerstvení na náplavce, kde tentokrát nebyli klobásy, ale bylo pečené kolínko a výborný domácí sulc s octem a cibulí. Kolem šesté jsme vyjeli zpět a protože je to po proudu Vltavy do Prahy pořád s kopce, stihli jsme to pod Barandovský most akorát se setměním. Cestou po nábřeží se postupně odpojovali další a závěrečné AHOJ!!! jsme si řekli u rybí restaurace na náplavce u Mánesa, kde jsem ještě s Honzou dala poslední pivo.

Délka: neměla jsem dneska tachometr, ale z Perštýna k Mánesu to tipuji tak na 55 km.

Den byl dneska jak malovaný a tak jsme se s tou letošní cyklosezónou krásně rozloučili. Díky všem za příjemnou společnost a doufám, že se na kole zase uvidíme, jak jen nám to počasí dovolí .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2006