t na kalendář

čtvrtek 7. - neděle 10. září 2006

3. sraz milovníků cyklistiky ve Stráži nad Nežárkou...

>kronika srazů<

Pořádal: Airline + Táňa

Ohlasy z diskuzních témat:

* Stráž - JAKÉ TO BYLO

* Stráž - ZTRÁTY A NÁLEZY

* Stráž - FOTKY A VIDEO

* Stráž - INTIMNOSTI

Z deníčků druhých (jestli jsem na někoho zapomněla, tak řekněte, hned to napravím ):

* nákolácký článek Přátelé kol se sešli ve Stráži nad Nežárkou

* od Matyxe fotky - Fotogalerie › Výlety Nakole › Stráž nad Nežárkou

* a videa video01, video02, video03

* fotky od Bejbíse

* fotky od Wewerky - ke ztažení jsou k dispozici ve formátu

* videa od Wewerky

01 = jízda po hrázi Rožmberka, točeno "naplacato"

02 = jízda v Třeboni

03 = řezání větví na Novořecké hrázi

04 = jízda mezi 2 rybníky, předjíždění 2 cyklistů ve 32 km/hod.

05 = blahopřání Kolinovi

06 = sfoukávání svíček, likvidace dortu

07 = koloběžka 1

08 = koloběžka 2

09 = parní úzkokolejná mašinka

10 = tandem

* povídání a fotky od Burísků - (Cyklo)akce › rok 2006 › Stráž nad Nežárkou

* fotky od Yarise

* fotky a sumář od ckp13

* fotky od Peldyho

* fotky od mira.I

* fotky od Švestek

* NeLandštejn od mira.I

* další povídání a fotky na stránkách Cyklobandy

Počasí bylo po celé 3 dny naprosto úžasné - od rána do večera svítilo Sluníčko a teploty se šplhaly nad dvacítku. Pláštěnky si tentokrát neužily .

Trasy a vše kolem nich - prostě kde jsme to vlastně jezdili. Itik a mapy pro páteční a sobotní trasu skvěle připravila cami s vettem. Jo, když se to s počítačem umí, je to radost . Je tedy fakt, že v sobotu jsme si trasu od Peršláku trošičku upravili, ale to nic nemění na tom, že přípravě bylo věnováno maximální úsilí. Já osobně jsem jela všechny dny dlouhé trasy, takže něco málo k nim:

Čtvrtek 7. září: dneska byl sjížděcí den. Povětšinou jsme zvolili auto nebo vlak, jen Radek s Wewerkou dojeli po vlastní ose. Radek jel z Prostějova a za 10 hodin jízdy najel cca 220 km. Prý se ale vysloveně ploužil a dost často dělal pauzičky na jídlo. Wewerka jela z Prahy a rovněž cca po 10 hodinách jízdy měla na tachometru 168 km. Však je to taky turboWewerka . Večer bylo na terase velmi příjemně a tak se jedlo, pilo, povídalo a promítalo. Pivo tu bylo tak dobrý, že si na jedno či na dvě zajel z Prahy dokonce i Kolin

Pátek 8. září: Nový Řadov - lesní cestou na Mláku - hájovna Smitka - cyklotrasa č. 1034 - po hrázi rybníka Rožmberk, kde bylo povoleno první pivo v kiosku - po silnici - Přeseka - Břílice - Třeboň (náměstí, pivo v místním pivovaru, rybník Svět, Schwarzenberská hrobka) - MTZ - hájovna Barbora - ŽTZ - trošku adrenalinu na silnici E49, ale byl to jen krátký úseček - cyklotrasa č. 122 - Kosky, kde byl původně plánován oběd, ale bylo zavřeno - Hamr, kde zůstali na jídlo ti, kdož chtěli řízek z prasete a ne z ryby - Chlum u Třeboně - cyklotrasa č. 1014 - Staňkov a občerstvení U Sumečka, kde jsme dostali fantastické uzené a smažené ryby - zpět po MTZ - u kempu Kapřík doleva po asfaltce - cyklotrasa č. 1010, což byla nádherná cesta lesem -  Nová Huť - Kosky - rybníka Starý Kanclíř doleva po ČTZ - Dlouhý Most, kde šíleně, ale šíleně žrali komáři - po ZTZ k rozvodí Staré x Nové řeky a zpět na ČTZ - po Novořecké hrázi na Stříbřecký most - památník Emy Destinové, kde mě jacísi cyklisté oslovili "slečno" - no, bylo to přece jenom v lese a v podvečer - restaurace "U Emy Destinové" - cyklotrasa č. 1035 - Stará Hlína - po MTZ až na křižovatku se silnicí - vpravo po silnici přes Kočičí vršek - Mláka a přes les do kempu Nový Řadov.

Délka: původně to mělo být cca 76 km, ale nějak Airlinovi nevyšel koeficient - zřejmě s ním dělil, místo aby násobil , takže nám to nakonec dalo dobrých 89 km .

Večer jsme dlouho očekávali Kolíny, kterým příjezd trošku více zkomplikovala jakási bouračka na dálnici. Ale dorazili a tak jsme společně oslavili Kolínovi kulatiny. Večer byl poněkud chladnější než předešlý den a tak přišla na řadu i horká griotka a nakonec jsme zalezli do pásnkých sprch, kde bylo nádherné teplíčko od bojleru.

Sobota 9. září aneb Landštejn bez Landštejna: Nový Řadov - po hlavní do Stráže - ŽTZ k mostku - přes potok a po lesní cestě - Dvorce - kolem rybníka Malý Dvorecký - Lásenice, kde jsme se setkali s JardouŠvestkajdou na kolobrndě - přes hlavní - cyklotrasa č. 1117 - křižovatka U Nové Vsi, kterou Wewerka se Zdeňkem přejeli, ale našli se ještě dřív, než jsme zjistili, že nám chybí - cyklotrasa č. 1009 - Sedlo - Nový Vojířov - cyklotrasa č. 32 - Nová Bystřice a první občerstvení v hospodě - Klášter - zastávka v ŘOPÍKách, kde je muzeum Čs. opevnění - Landštejn, kde jsme chtěli do Holubníku, ale byl ještě zavřený a vedlejší kiosek neposkytoval moc velký výběr občerstvení. Bylo rozhodnuto vydržet a sjet do hospody ve Starém Městě. Někteří sice ještě chtěli navštívit Landštejn, ale nějak jsme se nemohli rozhodnout, kde vlastně leží . Nakonec jsme neviděli ani ten pravý a ani ten "můj" levý, ale mira.I ten můj NeLandštejn naštěstí vyfotil, abyste viděli, jak je nádherný a romantický (nechci se vytahovat, ale jen a kvůli mě tam zajel znovu o pár dní pozdějc ) - Staré Město pod Landštejnem, kde už jsme měli pořádný hlad, ale otevřená hospoda žádná - cyklotrasa č. 1006, což byla nádherná lesní silnička - Klášter - Albeř a hospoda U Bobase, kde měli sice jen smažené sýry a kuřecí nugetky a rybí prsty, ale bylo to dobré a bylo toho víc než dost. Jo a Wewerka a další tu dokonce mohli spatřit parní úzkokolejnou mašinku - MTZ - Nová Bystřice, kde jsme se zastavili na nádraží, protože Wewerka chtěla vidět ještě jednu parní mašinku, ale ta akorát odjela, takže nic... A tentokrát musím sebekriticky přiznat, že to bylo zase kvůli mě, protože jsem se při odjezdu od Bobase trošku déleji zdržela... no tam, co i císař pán chodil pěšky... Na druhou stranu, jestli ale šlo Wewerce jen o to, vyfotit si mašinu, tak jsem byla plně k dispozici - cyklotrasa č. 1007 = bývalá signálka, kde Airline píchnul -  Lesní hotel Peršlák - Dolní rybník, kde jsme opustili plánovanou trasu a jeli jsme trošku jinudy - cyklotrasa č. 322 - ŽTZ - Libořezy - po silnici - Mníšek - u kostela vpravo polní cestou a znovu po ŽTZ do Stráže - po silnici do kempu Nový Řadov.

Délka: tentokrát to Airlinovi vyšlo - bylo plánováno cca 80 km a na tachometrech jsme měli cca 83 km.

Večer byl oheň a pekli jsme buřty a zase se jedlo, pilo, povídalo a zase se končilo v teplíčku u bojleru v pánských sprchách...

Neděle 10. září: někteří pozvolna odjížděli, ale kdo mohl, byla tu ještě možnost vyjet na kolo. K dispozici je jen obyčejná skenovaná mapa a popis: Nový Řadov - po silnici na okraj Stráže - Fähnrichův mlýn - po ČTZ - Šimanov - Jemčina - po žluté Evženovo údolí, kde bylo plánováno první občerstvení, ale otvírali až za hodinu. Airline je ovšem přesvědčil, že se jim pro tu hordu žíznivých cyklistů rozhodně vyplatí otevřít už teď a navíc měl telefonicky slíbeno, že se otvírá v 11,00. Dostali jsme sice jen pivo, kávu a nealko, ale bodlo to - Karštejn - Metel a konečně jsme si mohli dát v kiosku alespoň klobásku nebo párek - zpět na Karštejn - doprava po lesní asfaltce na rozcestí Spálená - po ZTZ na silnici mezi Jemčinou a Novosedly - Novosedly nad Nežárkou a zase hospoda, kde jsme se také dobře najedli a napili. Mimochodem hospoda to teda byla výstavní, ikdyž úroveň služeb trošičku nižší... Ale jídla byla výborná. - po silnici - Mláka - a známou lesní cestou do kempu Nový Řadov.

Délka: cca 39 km - prostě pro Radka jen tak něco na zahřátí, protože ten po návratu naložil kolo a po svých zase odjel do Prostějova. Prvních 160 km sice šlapal proti větru, ale v půl třetí ráno byl doma i s dalšími 225 km v nohách. Wewerka se už do žádných velkých výkonů nepouštěla a nechala se způsobně odvézt autem až před dům .

Celá akce se náramně vyvedla, měla vše, co měla mít, vše jsme přežili bez karambolů a defektů, takže co víc si přát?!? To je jednoduché - budu se těšit na viděnou zase někdy příště .

No a pro úplnost nesmí chybět ani diskuze, které akci samotné předcházely:

* Stráž nad Nežárkou

* Stráž nad Nežárkou - INFO

* Stráž n/N - kdo pojede z Prahy vlakem?

* Stráž n./N - buchty aneb co do zobáčku

* Stráž - info o účasti.

* Do Stráže teplé noční prádlo

* Kudy na Nežárku

* Doprava do Stráže

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2006