t na kalendář

sobota 19. srpna 2006

Kersko s Tomem...

Nejdřív něco z dokumentace od ostatních účastníků:

* nákolacká diskuze

* blog a fotky (Fotogalerie › Kersko)  od Matyxe

* fotky od Wewerky

* fotky od Honzy z ckp13

* fotky od Bananovníka

* fotky od Kominíka

A ještě něco málo z mé klávesnice:

Sraz v 8:45 u metra Strašnická stihli všichni, kdo ho chtěli stihnout, bez problémů, takže jsme podle plánu byli přesně v 9:30 u nádraží Běchovice. Sešlo se nás tu 23 - a že to byl teda balík cyklistů. Buchty Kominíkovo maminky byly jako vždy bezkonkurenční a můj žaludek se na ně těšil už z Prahy, což mi dával hlasitým kručením docela často najevo. A dočkal se . A pomněl se .

Vyjeli jsme trošku se zpožděním, protože Zdenda Smajlík netušil, že nádraží Běchovice je asi kilák od Běchovic, ale dorazil a vyjelo se.

Trasa: metro Strašnická - přes Hostivař - Dubeč - nádraží Běchovice - Běchovice - po ČTZ kolem trati do Klánovic a dál lesem až do Úval. Na téhle cestě si alespoň trošku přišli na své všichni vyznavači terénků, protože to byla cesta samý kořen, kámen a bažinka - a tady to bylo, co si do jedné z nich lehnul Airline jen to mlasklo - Úvaly a první pivo - kolem mlýna, kde se narodil a vyrůstal Honza - po silnici na Tuklaty - Břežany - Černíky jsme objeli zkratkou přes pole - Kounice - přes sad - Velenka - Kersko a hospoda Hájenka, kde jsme dali další pivo. Točili tu Postřižínské pivo a mě (a taky Wewerce) teda vůbec, ale vůbec nechutnalo - zastávka u Josefského pramene, kde jsem neuváženě vylila vodu z láhve a načepovala jsem tu místní pramenitou. No, musím říct, že tahle voda tedy nebyl můj šálek čaje, ale musela jsem s ní dojet aspoň do Lysý - po ZTZ podél Labe - Lysá nad Labem a oběd v hospodě zvané Dalas. Tom jí strašně vychvaloval, jenže jsme přijeli pozdě a už nebyly hotovky. A nebylo toho víc. Chtěla jsem lososa, nebyl. Chtěla jsem pstruha, nebyl. Chtěla jsem salát s tuňákem a olivama, nebyl. Chtěla jsem kalamáry, nebyly. Tak jsem si nakonec dala jen rýži se šunkou a žampiónama a ačkoli to byla příloha, čekala jsem na ni dost dlouho... No ale abych Tomovi nekřivdila - najedli jsme se tu dobře, porce byly obrovský a wewerka tu prý dostala ten nejlepší smažák, jaký kdy okusila. A že jich už okusila - z Lysý po ČTZ - kolem rozcestí sv. Václav - Káraný a hospoda U Ferusů.

mapa1, mapa2, mapa3

Bylo 15,45 a já musela společnost opustit, protože jsem potřebovala být kolem páté na Čerňáku. Je ale fakt, že takhle brzo jsem se teda z výletu snad ještě domů nevracela .

Délka: já jsem měla na tachometru 79,5 km, ale byly i mnohem lepší výkony.

Počasí: tak to nám oproti všem rosničkovým předpovědím neuvěřitelně popřálo. Celý den bylo nádherně slunečno a teploučko. Prostě jelo se úžasně.

Děkuji všem za velmi a to velmi příjemnou společnost, no a těším se zase na viděnou někdy příště .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2006