t na kalendář

sobota 3. června 2006

Přízraky Křivoklátska s ckp13...

Původně byl s ckp13 plánován hrad Krakovec a 30 brodů, ale s ohleden na vyšší stav vody byla trasa otcem myšlenky Honzou operativně změněna na sušší variantu. Honza již týden předem sledoval Berounku ve Zbečně, kde je měřící stanice. No a protože hladina byla stále hodně nad hodnotou pro III. SPA a ještě 29.5. byla ve vesnici, kde ústí potok z Krakovce do Berounky povodeň, brody zrušil. Však nám hrad Krakovec ani brody neutečou, tak si vklídku můžeme počkat až se počasí trošku vylepší a řeky se vrátí zpět do normálu .

Sraz v 6:15 na Hlaváku byl sice šílený, ale co se dalo dělat, když jiný vlak neměl přepravu zavazadel a riskovat, že se nevejdeme do osobáčku, kde se správně mohou přepravovat jen 4 kola by bylo více než riskantní. Nezmeškal ale nikdo a cesta vlakem pak byla rozhodně nezapomenutelná - alespoň pro mě nezapomenutelná, protože směrem na Rakovník přes Pražský semering, Barrandov a Zličín jsem vlakem ještě nejela.

Počasí vyšlo navzdory všem rosničkovým předpovědím úžasně. Obloha byla téměř bez mráčku a sluníčko se snažilo hřát ze všech svým sil. Bunda se ale chvilkama docela unesla...

Trasa se vytvářela průběžně podle chuti, hladu, žízně a počasí, ale vyšla z toho nakonec neuvěřitelně nádherná cesta, kterou jsem já osobně ještě nikdy nejela. Tentokrát jsem si prostě těch "poprvé" užila .

Lužná u Rakovníka - Rakovník - cyklotrasou podél Rakovnického potoka, což byla naprosto úžasná cesta pořád s kopce. Dokonce jsme projížděli i jedním (a vlastně jediným) brodem, kde jsem mohla vyzkoušet své nové neoprenové botky. Navrhovala jsem sice projet brodem 30x, abychom splnili alespoň část z původních plánů, ale dav si už spíše žádal piva než sportovních výkonů. Krátce po půl desáté jsme byli v Městečku, kde už byla naštěstí hospoda otevřená, čehož jsme náležitě využili k dočerpání sil - Křivoklát - ČTZ = Brdatka - já se teda přiznám, že bych ji hledala spíše na Brdech, ale tahle vrstevnicová vyhlídková cesta je prostě tady. Výhledy na Berounku a okolní panoramata ovšem stály za to. Po ČTZ jsme dojeli až na Klíčavskou vodní nádrž a po silnici do Zbečna, kde jsme nejprve okoukli zvýšený stav Berounky a pak jsme spláchli prach z cest nějakým tím pivkem v přilehlé hospodě. Odjezd trošku přizdržela Lenka, která píchla, ale on nám ten dokopec stejně neutekl - Sýkořice - ŽTZ a skupinové foto na vyhlídkové lavičce Pod Kozou - rozcestí Na Lubech, kde pro změnu píchnul Honza - po cyklotrase - Bratronice - kousek po silnici - ČTZ údolím Kačáku - Poteply, kde jsme nenavštívili estancii U Netopýra, ale část se občerstvila v místní osvěžovně zvané "Krmelec" a část popojela do Malé Kyšice na výbornou kávičku - Nouzov - Suchý Mlýn - ŽTZ - zkratka kolem koní před Unhoští - Červený Újezd, kde se Lence ještě podařilo padnou a slušně si sedřít stehno. A to měla dlouhé kalhoty!!! - Sobín - Řepy - Bílá Hora a konečná v estancii U hriště, kde jsme pak úspěšný výlet hodnotili až do zavírací hodiny . Mě se podařilo dorazit domů ještě před půlnocí, čímžto panu jednateli děkuji za doprovod, ačkoli jsem u něj jakoukoli důvěru ztratila ještě před odjezdem z estancie, protože se ukázalo, že nevlastním žádné řádné osvětlení pro průjezd Hvězdou, ve které doufal . Nicméně co se týká hodiny dojezdu, pak rozhodně zvítězil Kolin, který dorazil až po půl jedné. Do Semic to z nás měl holt nejdál .

Délka: tachometr mi ukázal rovných 85 km (čímž se mi podařilo překročit letošní první tisícovku), ale trasa samotná mohla mít cca 75 km. S ohledem na profil jsme ale dosáhli velmi pěkného průměru - já měla cca 15,8 km/hod., ale Tomáš měl něco přes 17 km/hod. - alespoň než "zavařil" tacháč při "švihu" mezi Červeným Újezdem a Sobínem .

No a na závěr ještě nějaká ta dokumentace:

* fotky od Honzy (a Cibky)

* fotky od Kazy vystavím, jen co se mi je podaří do něj vyzískat (snad to vyjde ve středu)

* a nakonec ještě "nákolácká" diskuze k této akci.

Díky všem osmi (+ já devět) zúčastněným za velmi příjemnou společnost a zase někdy někde na kole . No a Lence přeji, aby se jí ten silniční lišej co nejrychleji a beze stop zahojil.

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2006