t na kalendář

pátek 26. - neděle 28. 5. 2006

Jarošov II. s KP Praha...

----------Original Message----------

II. ročník Jarošova (volejbalová akce, na které se přiživují cyklisté) se koná 26.-28.5.2006. Máme možnost opět se přidružit. Jelikož je potřeba co nejdříve nahlásit počet účastníků (kvůli ubytování) žádáme o rychlou reakci. Potřebovali bychom zprávu i od toho, kdo se již přihlásil na "volejbalové sekci" Hubertovi. Cyklostart bude v pátek 26.5. ve 13:45 z Perštýna, nebo na Hlaváku ve 14:00 u pokladen (kola ssebou). Další průběh dohodneme cestou. Vaše PEPKA.

----------Konec Original Message----------

A jak to nakonec všechno dopadlo?!? Ačkoli nám počasí kladlo neuvěřitelný odpor v podobě různě silných a různě dlouhých přeháněk, byl to nádherný víkend, na kterém se sešla zájmově různorodá parta lidiček.

Pátek 26. května 2006

Sraz ve 14:00 na Hlaváku stihli všichni ohlášení a vlak jel na čas. Krátce po půl páté odpolední jsme pak vystupovali v Soběslavi na nádraží a po poněkud delší přípravě (převlékání do cyklistického apod.) jsme se konečně v 17:00 vydali v drobném deštíku na cestu do Jarošova (pozor, neplést s pivovarským Jarošovem, tenhle Jarošov je nad Nežárkou).

Trasa: Soběslav - cyklotrasa č. 1136 - mimochodem nádherná silnička houpající se přes Jihočeské kopečky - Lžín - to bylo tam, co byla ta destilérka ovoce - Dírná, kde už Karel po několikáté statečně dopumpovával své kolo, nicméně byl odhodlán vydržet až do hospody  - po silnici - Samosoly a hospoda v jakémsi bývalém mlýně. Hospoda to byla výborná a Karel ji již více než uvítal, protože jeho dušička pneumatička na dopumpovávání už příliš nereflektovala a volala po okamžité výměně. Občerstvili jsme se, odpočinuli jsme se a opravili jsme se a za ustávajícího deštíku jsme vyrazili zdolat další dokopeček na naší cestě - Pluhův Žďár, kde byla původně plánována hospoda, ale ještě že jsme potkali ten mlýn. Tady jsme nějak o hospodu nezavadili, ačkoli byla vyznačena v mapě - poslední dokopec přes les a pak už jen furt s kopce - Studnice - kousek po silnici č. 128 - vpravo na Drahýšku, to byl ten statek v zatáčce, kde se pásli kravičky a statečný jorkšírek se snažil zahnat nás svým štěkotem. Naštěstí se nikomu nezamotal do drátů - no a následoval nejkrásnější úsek cesty - kolem rybníka na Dolní Radouň a dál kolem slepičárny, kterou jsme zcela neplánovaně objeli a že to byl neuvěřitelný smrad přes les do Jarošova nad Nežárkou

Délka: ze Soběslavi to mohlo být tak 35 km, já jsem měla od rána na tachometru cca 43 km

Trasa to ale byla nádherná a mnohonásobná pochvala patří Báře, která ji absolvovala na stařičkém (promiň Karle) Favoritu s poněkud nedostačujícím množstvím převodů, takže i sebemenší dokopec ji přinutil vyšlápnout si jej pěšky. Držela se ovšem statečně - však je také jejím otcem Karel .

Bydleli jsme v Penzionu Samorost - výborné ubytování, vřele doporučuji.

Sobota 27. května 2006

Volejbalová sekce se věnovala volejbalu a cyklistická vyrazila do okolí Jindřichova Hradce.

Trasa: Jarošov - silnice č. 23 - Matějovec - Rodvínov - Jindřiš - Jindřichův Hradec a prohlídka města a literární kavárnička. Musím konstatovat, že je to nádherné město, zvláště když jsme měli možnost rekogniskovat některá místa podle fotografií starých více jak 50 let - z JH jsme omylem vyjeli cyklotrasou Rožumberského dědictví, ale díky tomu víme, že je to nádherná trasa - Matná - Děbolín a přesně na čas obídek v místním motorestu, protože začínalo pršet. Motorest je úžasným pozůstatkem socialismu, nyní nově otevřeným, včetně bohatého jídelníčku, ze kterého jsme vybrali rajskou polévku (za 15,-- Kč porcička) a nudle s mákem (za 29,-- Kč porce 200g !!!). Dokonce dámské toalety byly vykachličkovány a vymalovány do růžova a pánské do modra - to jsem osobně odkontrolovala . Jedinou skvrnkou byla obsluha, která ale vlastně svým socialistickým nezájmem o hosty přesně zapadala do koloritu tohoto zařízení. Zkrátka každému doporučuji návštěvu - jen se obrňte troškou trpělivosti, co se času týká. Kvalitou a množstvím jídla rozhodně zklamáni nebudete - dál jsme původně zamýšleli jet z Děbolína po ČTZ na Sv. Barboru, ale protože opět začínalo pršet, zvolili jsme průjezd povětrnostní frontou po silnici č. 23 - vechtrovský domek u železničního přejezdu, což kdysi bývala zastávka Sv. Barbora, nyní je poblíž zastávka Velký Ratmírov - lesem - poutní místo Sv. Barbora - nádherné místo s bohatou tradicí. Bohužel je ale nyní v soukromém majetku, takže není možná prohlídka objektu, ale i tak to stojí za návštěvu - kousek po ČTZ a pak lesem do Ratiboře - Matná - Děbolín, již bez návštěvy motorestu - Velký Ratmírov - Studnice a dále po včerejší trase až do Jarošova. Cestou jsem ještě identifikovala to smrduté hospodářské stavení v Dolní Radouni jako výchovnu kuřat, abychom udělali přítrž dohadům, cože se to v tom neuvěřitelném smradu vlastně může chovat. Nutno říct, že nejblíže byl Karel, který tipoval snášku vajec a líheň kuřat .

Délka: cca 50 km, ale přes ty kopečky to stačilo

Večer jsme pak měli možnost dokonale doplnit síly, protože se grilovala vepřová kolena a ryby - každému dle jeho přání a chuti. Bylo to naprosto úžasné.

Neděle 28. května 2006

Ráno jsme vstávali do deště a navíc poměrně záhy, protože jsme chtěli stihnout vlak v 9:59 z Jindřichova Hradce. Mým původním záměrem bylo vyjet cca v 8:50, ale někteří byli toho názoru, že je to velmi brzo a tak záměrně zdržovali snižováním mé autority, nutností návštěvy WC apod. Když se pak dotyčný ještě cestou rozhodnul povalovat se v louži v důsledku čehož si dokonale potrhal nejen bundu, ale i vlastní tělo vypadalo to až do poslední chvíle, že vlak nestihneme. Dodnes nevím jak, ale vlak jsme stihli. Zkrvavené tělo spolucestovatele pak výborně fungovalo v přeplněné přepravě - v kupé vydrželi jen velmi silné nátury, takže jsme cestovali pohodlně až do Prahy . Náročná ale byla poúrazová exhumace u stánku na hlavním nádraží, nicméně kolem čtvrté odpolední jsem byla konečně zase doma.

Délka: dneska nic moc, hodilo mi to jen necelých 20 km, ale stačilo to

Karle (Karlové a ostatní zaintersovaní ví, že není Karel jako Karel ) díky. I přes ten déšť to byl nádherný víkend v nádherné lokalitě a vůbec nevadilo, že jsem byla jen součástí slabší cyklosekce. Bohužel mi nevyšlo navštívit tvou daňčí farmu, ale snad se to podaří příště .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2006