t na kalendář

víkend 13. - 14. května 2006

Lužná I. s BBCC aneb Ciboušové se loučí se svobodou...

U toho jsem prostě nemohla chybět, i když podmínky bydlení byly v pozvánce popsány přímo pekelně. Ale kdo se bojí, nesmí do lesa a nakonec vždycky všechno nějak dopadne, což se potvrdilo i v tomto případě. A dopadlo to nakonec všechno naprosto super...

Pozvánka BBCC

Svatební oznámení

Fotodokumentace

Situace se mi trošku zkomplikovala a tudíž jsem nestíhala být v sobotu v 9:30 v Lužné. Musela jsem tak oželet oficiální cyklistický výlet. Jak jsem ale později zjistila, byla to stejně jen taková zahřívací vyjížďka o délce cca 20 km, takže jsem o nic nepřišla.

Já jsem si nakonec udělala mnohem delší výletíček a navíc s kolem "na těžko". Z Prahy jsem odjížděla vlakem R772 v 10:26 z Masaryčky a v 11:44 mě to vyplivlo na nádraží v Ústí nad Labem. No a dál už jsem jela pěkně po svých po trase Ústí nad Labem - Labskou trasou podél Labe - Jankov a nucená přestávka díky dešti v místní hospodě, která byla velmi příjemná a útulná a moc dobře tu vařili - Boletice nad Labem - odtud jsem pak začala stoupat do kopce po trase Lesná - bylo to docela slušné 6ti kilometrové stoupání, zlatej Řevničák - Velká Veleň a odtud už jen s kopce - Jedlka - Benešov nad Ploučnicí - občerstvovací zastávka u Gábiny.

Dalo mi to krásných 38,8 km a protože bylo už poměrně pokročilé odpoledne, pěkně jsme si s Gábinkou sedli ke kávě a k vínečku a než přijeli avizovaní Poslíšiláci, docela slušně jsme se upravili . Nakonec proč ne, když nám tak chutnalo a navíc kolo bylo dávno uklizeno v garáži a bylo rozhodnuto, že do Lužné nás s Pospíšilákama odveze Kája autem, pak pro nás zase přijede a spát budu u Gábiny. A tak se i stalo.

V Lužné jsme pěkně popili domácího Ciboušovic kvasnicového piva, pojedli jsme speciálně nakládaný bůček, skvělý nakládaný křen, salát z červené řepy a další pochutiny a k tomu grilované kuřátko a uzená žebra pečená v celku (tzv. "karé"). Ještě jsme stihli zajít na vyhlídku na Srbskou Kamenici a vůbec jsme se pěkně poveselili. No a kolem druhé noční jsme v Benešově uléhali ke spravedlivému spánku.

V neděli ráno jsem vstávala už v šest ráno, sbalila jsem se a pěkně tiše jsem se vyplížila z Kalivodovic Benešovského sídla a ujížděla jsem už zase na kole do Děčína, protože jsem chtěla stihnout vlak v 7:57. Ráno bylo naprosto úžasné a svěží, silnice byla téměř bez provozu - minulo mě JEN 8 aut a vlak jsem stihla naprosto v pohodě i s dvěma kávičkama u benzínky.

Domu jsem dorazila po desáté v naprostém únavovém "kómatu", ale teplá koupel a dvě/tři hodinky spánku mě zase probraly .

Byl to prostě nakonec velmi vydařený výlet, tak teď už jen aby ta společná cesta životem Ciboušům vyšla. Hodně štěstí .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2006