neděle 1. ledna 2006

Novoroční vyjížďka

aneb

Jak na Nový rok, tak po celý rok...

Trasa: Zličín - Sobín a hospoda Na Hrázi - Hájek - Červený Újezd - Unhošť - Svárov - Ptice - Červený Újezd - Hájek a hospoda Zátiší - Sobín a hospoda Na Hrázi - Zličín - metrem na Můstek - Mánesův most a Novoroční ohňostroj

Profil a trasa: trasa byla Novoroční, takže pohodová. Jediný dokopec, který by při troše dobré vůle stál za zmínku, byl z Břví na Hájek. Jinak samá lehce se vlníci rovinka.

Délka: na tachometru jsem měla 41,4 km

Počasí: ráno bylo kolem nuly a přes den teplota ještě stoupla. Celý den bylo nádherně mlžno a sem tam padla i nějaká ta kapka. Ale to nestálo ani za řeč - teď nevím, z čeho vlastně byli Švícko a Koppík promočeni :o)))

Na Zličíně se nás sešlo šest a téměř přesně v jedenáct jsme byli v Sobíně Na Hrázi, kde ale ještě nikdo z CK Pátek 13 nebyl. Honza přijel záhy - s rýmou a s předsevzetím, že dneska dál nejede a bude zde v teple vyčkávat dalších pátečňáků. A jak řekl, tak také učinil.

My jsme ale rýmu neměli a tak jsme se po pár čajíčcích a zelňačce vydali směrem na Unhošť. Po silnici to byla naprostá legrace. V Unhošti jsme trošku koketovali s myšlenkou přece jenom dodržet původní plán a sjet alespoň na kousek cesty do údolí Kačáku. Jen jsme ale vyjeli za město, začala nám kola tancovat na neupraveném kluzkém povrchu a bylo jasno - co nejkratší cestou zpět na silnici.

Naším vytčeným cílem se tak stala hospoda Zátiší na křižovatce v Hájku a rozhodně jsme neprohloupili. Já si vždycky myslela, že tahle ruina je opuštěná a před zbořením, ale opak byl pravdou. Skrývá neuvěřitelnou hospodu, kde jsou stěny vyzdobeny všemožnými pivovarskými cedulemi a sedí se zde ve starých křeslech, jejichž původ ale raději zkoumat nebudu. Jo a měli tu z Vánoční výzdoby ještě betlém - pravý od Lady, ovšem sníh byl imitován pivními zátkami natřenými na bílo :o))). Pivo bylo dobrý, klobása a nakládaný sýr také. Jen ze záchodů by asi hygienik velkou radost neměl, ale pro nás bylo dostačující, že byly a posloužily.

Zpátky na Sobíně jsme pak byli krátce po třetí hodině a tak jsme mohli zjistit, že Honza byl opravdu posílen o další členy a sešla se opravdu velmi a to velmi veselá společnost...

V 16,45, přesně podle časového harmonogramu :o))), jsme se vydali k metru Zličín a metrem pak na Můstek. V 17,45 jsme již zabírali pozice u druhého sloupu na Mánesově mostě, kde jsme jednak zlikvidovali veškeré tekuté zbytky v našich batožinách a jednak jsme shlédli Novoroční ohňostroj.

Fotky budou ke shlédnutí u Švícka a pak od Honzy na stránkách CK Pátek 13, kde je i zápis. A ještě nějaké to klábosení kolem tohoto výletu můžete, samozřejmě, najít i v diskuzi na kole .

No a protože z každého výletu by mělo plynout nějaké poučení, či obohacení vědomostí, tak tady jej máme - pánské trenýrky mají 4 polohy. Jen se mě neptejte, jak jsme k tomu došli..., ale mohu vás ubezpečit, že se vše odehrávalo pouze v rovině teoretické.

Děkuji všem za účast, bylo to super.

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2006