sobota 19. listopadu 2005

Podzimní Karlštejnské lesy

Trasa: metro Zličín - Jinočany - Kuchař - Mořina - Karlštejn - restaurace "Pod Dračí skálou" - dále podle Berounky - Hlásná Třebáň - Dobřichovice a restaurace u nádraží - Černošice a hospůdka "U Sama" - Praha a restaurace "Vlatava" na náplavce

Ráno nám trošku nasněžilo, ale to nevadilo. Alespoň všude bylo krásně bíle čisťounko. Ono to ale přes den stejně slezlo...

Na Zličíně jsme se nějak neměli k výjezdu a tak jsme dobrou hodinku získávali v místní osvěžovně tu správnou startovní teplotu u piva a gročíku s griotkou.

Jakmile jsme ale vyjeli, šlo to ráz na ráz. Cestou mi ještě Irenka stačila zkulačit trasu, takže jsme vynechali Ameriku a přijeli jsme na Mořinu klasicky od Kuchaře. No a z Mořiny už to bylo jenom pořád dolů až do hospody "Pod Dračí skálou" v Karlštejně. Tedy tak tohle bylo úžasné zařízení - skvělá jídla, výborná vína a navíc zvěřinové hody... Prostě jsme se na kola od stolu doslova odvalili. Ještěže to dál bylo zase s kopce.

Podél Berounky to už zná snad každý. Ještě jsme udělali radost Mamutovi, který konečně v Hlásné Třebáni objevil dlouho hledaný ostrov na Berounce s údajně úžasnou hospodou o kterém se již domníval, že zmizel jako bájná Antarktida. Nechali jsme ho ale jen se pomazlit s klikou od hospůdky (mimochodem vzhledu nevábného - prostě obyčejný papundeklák) a ujížděli jsme dál. Hospodu jsme dali až v Dobřichovicích u nádraží.

Odtud jsme již naprosto cíleně jeli do hospůdky "U Sama" v Černošicích, protože jsme měli hroznou chuť na pečené kolínko a uzené ocásky. Jen Irenka se už rozhodla nás opustit, protože měla večer ještě nějaké společenské povinnosti.

Od Sama jsme vyjížděli už za tmy, takže cyklotrasu podél Berounky jsme okamžitě zavrhli a vyjeli jsme po silnici. Večer byl úžasně teplý, provoz mírný a kolem budovaného přemostění v Chuchli už se dalo projet bez úhony. Prostě paráda.

Výlet jsme zakončili rybí polévkou v restauraci na náplavce a já osobně jsem společnost opustila kolem desáté večerní, protože jsem před sebou měla ještě téměř 10 km domů z čehož dobrou polovinu dokopce. Při povodních je to výhoda, ale jinak bydlet na kopci je holt trošku namáhavé :o).

na hlavní stránku