neděle 16. října 2005

Kersko s Křehlíkama...

Trasa: Kubánské náměstí - Hostivař - Dolní Měcholupy - Dubeč - Běchovice nádraží - podél trati a po ČTZ - Klánovice - přes Klánovický les - po silnici - Horoušánky - Horoušany - Nehvizdy - Čelákovice - první pivo a polívčička - Káraný a hopsoda U Ferusů - cyklotrasa č. 241 - po silnici - Sojovice - ČTZ a ZTZ - Čihadla a zase hospoda - ZTZ - MTZ - Pařeziny - po silnici zpět do hospody U Ferusů - Lázně Toušeň - Zeleneč - Čertousy a hotel Čertousy s večeří - Horní Počernice - Běchovice a závěrečná hospoda u Honzíka

Sraz byl velmi časně ráno - už v 9,00 - na Kubánském náměstí. Mirek si prostě na nějaké to dlouhé vyspávání nepotrpí :o)))

Cestou se k nám postupně přidávali další, až nás byla poměrně slušná skupinka. Mirek to, jak je jeho zvykem, hnal a první odpočinek nám dopřál až v hospodě v Čelákovicích. Ono je ale také fakt, že v ranních hodinách nikde jinde otevřeno nebylo. Jen tak tak jsme stihli dvě piva a já navíc potajmu polívčičku. Byla jsem po jakési pařbičce a potřebovala jsem se trošku srovnat.

Hlavní jídelní zastávka byla v Káraném U Ferusů, ale některým se tu moc nelíbilo a tak odjeli dřívěji. Sejít jsme se měli v Sojovicích, ale tam nebyla otevřená hospoda. Ještě že jsou ty mobily. Sešli jsme se až v Čihadlech u hospody. Kde také jinde...

Bylo poněkud pokročilé odpoledne a tak bylo všem tak nějak jasné, že Kersko dneska zůstane daleko před námi. Místo Kerska jsme už jeli jen od hospody k hospodě - zkrátka zpět k Ferusům, pak jsme se přesunuli do Čertous - mimochodem zdejší hotel je velmi a to velmi pěkné zařízení a vůbec neohrnují nos nad utahanými cyklisty - no a na závěr jsme ještě zajeli do Běchovic, abychom pozdravili dnes nezúčastněného Honzíka.

Z Běchovic jsem už vzala za vděk vlakem, nicméně jako vždy to byl velmi pěkný výlet plný nových dojmů a poznatků :o))) Tak příště se nám třeba toho Kerska podaří dosáhnout :o)))

na hlavní stránku